Борисов: Багерите вече ''роват'' във всички посоки

Изгонената от партията на Слави Трифонов Росица Кирова ще е водач на листата на ГЕРБ във Видин

Ирина Евгениева 24 февруари 2021 в 15:01 3853 0

За пореден ден премиерът Бойко Борисов обикаля строителни обекти е из страната, а Севда ТВ го излъчва на живо във фейсбук.

Министър-председателят днес инспектира пътен възел "Макреш" при село Бела, където е краят на втория участък от Видин до Монтана. 

"Багерите вече роват във всички посоки", каза премиерът.

Той бе придружен от Росица Кирова, бивш областен координатор на партията на Слави Трифонов, която вече веднъж се повози на джипката Тойота Секвоя и скорострелно бе изхвърлена от "Има такъв народ". Тя е и лицето на гражданското сдружение "Единни за Видин", което водеше протести заради лошата инфраструктура в Северозапада.

"За това ли протестирахте", обърна се премиерът към нея.. 

"Да, за това протестирахме, ама искаме и да се построи освен това", добави Кирова. 

Борисов в отговор каза:

"Е, ние го строиме, но не става с боички да го нарисуваме, а и ако е било лесно, да са го направили другите, нали така...".

Кирова миролюбиво обясни, че си дава сметка колко са тромави и бавни процедурите.

Борисов заяви, че вече на Ботевград-Мездра е много приятно за гледане.

"Огромен труд, а и от опит знам щом влязат багерите и започват да роват година и половина, след това пътят е готов. Обещахме на хората и това го правиме. В същото време и дори и в инициативата Три морета, включихме и Петрохан. С проектите сме доста напред", добави той. 

Кирова припомни, че това са си говорили на "онова прословуто кафе", след което бе отлюспена от партията на Слави Трифонов. Премиерът се усмихна доволно:

"Те затова те изгониха тебе, но пък ние сме готови да те сложиме водач в нашата листа и да контролираш две години от парламента това, което правя".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови