Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ГЕРБ ще е една нелоша опозиция

Кристина Минчева 04 април 2024 в 11:37 2072 3

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Бойко Борисов

Ако Петков и Пеевски решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

"Не знам как ще си говорим след изборите с тези хора. Когато дойдоха миньорите да ги бият в НС, Петков се сдуши с Пеевски. Те (ПП-ДБ и ДПС- б.р) утре ще си направят коалиция като нищо. Всичко е възможно като знам как си говорят", допълни Борисов.

Той уточни, че след края на преговорите за съставяне на правителство, финансовият министър в оставка Асен Василев му изпратил СМС, че е "на линия да разговарят, ако не искат да ходят на избори". Тогава Борисов го потърсил и обсъждали кои министри да останат в правителство. 

Лидерът на ГЕРБ отново каза, че през тези девет месеца е подкрепял Христо Иванов и му е имал доверие.

"Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", допълни Борисов.

Той коментира и оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, като заяви, че не знае нищо по случая. Днес стана ясно, че Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност. Лидерът на ГЕРБ заяви, че главният секретар на МВР винаги е имал неговата подкрепа.

По отношение на вчерашната акция на ДАНС в Агенция "Митници", Борисов каза, че не познава никой в агенцията и според него "клановете, които са там, се бият".

"В последните седмици масово са сменяли хора или са били подплашени от това, което са правили години наред, или действително може отвън да са им казали, че върви контрабанда", добави още Борисов.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

3

Того

04.04 2024 в 13:06

Докога Баце ще е на свобода?

345

2

Джендо Джедев

04.04 2024 в 13:03

"По отношение на вчерашната акция на ДАНС в Агенция "Митници", Борисов каза, че не познава никой в агенцията и според него "клановете, които са там, се бият".

Накрая да не се окаже, че тоя тулуп не познава и родителите си... :D

1017

1

IvoIvo

04.04 2024 в 11:39

Голям кич, ей!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки