Борислав Сандов: Абсурдно е да научаваме кандидата за премиер при връчването на мандата

Подкрепа без да е представен кабинет е все едно да видите булката чак пред олтара, каза Бабикян

Мая Младенова 31 юли 2021 в 10:33 4352 1

Борислав Сандов

Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН по време на връчването на мандата от президента. Абсурдно е да няма подробна програма, под която да могат да се разпишат хората, представляващи тази партия, абсурдно е председателят на ИТН да не влиза в преговори с председателите на останалите партии. Това заяви Борислав Сандов от „Демократична България“ пред bTV.

Той допълни, че е много рано да кажат дали ДБ ще подкрепи номинацията на Пламен Николов. Според Сандов идеята е не да се подкрепи човек, а идея, структура, програма на правителство.

„Не е много сериозно да се представя кандидат за премиер в последния момент, още повече когато броят на депутатите, с който го предлагаш, е около една четвърт от Народното събрание и следователно е задължително да се търси подкрепа от други политически субекти. Надявам се, че структурата и състава на Министерски съвет ще бъде обект на обсъждане и преговори предварително“, каза още Сандов.

Според депутата от „Демократична България“ ключов въпрос е каква е програмата на ИТН и може ли Слави Трифонов, който е председател на партита, да се подпише, че застава зад нея. „Искаме отношенията ни да се задвижат напред, да сме гарант, да сме сигурни, че това, което ни се представя, е истинско. Това, което виждаме в момента от ИТН, не е сериозно“, смята той.

По думите на Сандов това не е най-добрият от премиерите, които излъчиха ИТН. „Аз, например, бих подкрепил Антоанета Стефанова, защото поне за нея изглежда по-сериозно. Ако Николов се беше срещнал с нас предварително, може би щях да имам аргументите да го похваля“, каза депутатът. Сандов подчерта, че до момента не са водили сериозни преговори с ИТН.

Иска ми се да вярвам, че ще се реализира първият мандат, който вече беше връчен от държавния глава, каза пак пред bTV Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Всичко надолу теоретично е възможно (връчването на следващите мандати), но според мен е обречено. Счупи ли се доверието, вече е много трудно, уточни Бабикян.

Той също не познава предложения за премиер Пламен Николов, но харесва номинацията заради комбинацията между наука и бизнес, като се вижда в биографията му. „Никога не е било споменавано името му. Очаквам да научим кабинета не пак по телевизията“, коментира депутатът от ИБГНИ.

За това, че Николов е неразпознаваем Бабикян напомни, че сме имали и други премиери, които не са били известни, преди да заемат поста. За пример той даде Жан Виденов, Иван Костов и Сергей Станишев.

Подкрепа без да е представен кабинет, е все едно да видите булката чак пред олтара, каза още Бабикян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

БГ и само БГ

31.07 2021 в 14:50

От И т.н. викат: Да ни подкрепите щото ако не - значи не искате съдебна реформа и сте против промяната!

От ДБ и ИБГНИ: Добре, само кажете какво и кого!

От И т.н.: Айде само без да поставяте условия!!! Ние сме първа политическа сила и не обичаме мръсните номера!