Борислав Иванов подава оставка като зам.-председател на СОС

Той обаче се закани все пак да свали знамето на Украйна от фасадата

OFFNews 13 октомври 2022 в 13:33 3860 3

Снимка Фейсбук/Борислав Иванов

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов подаде оставка, след като вчера и днес направи опити да свали украинското знаме от фасадата на общината и се снима с черна маска в тоалетната на СО.

Тази сутрин Иванов публикува своя снимка с маската, а освен това влезе в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова, откъдето поискал да излезе до балкона, където стоят знамената. И вчера, и днес, опитите му не се увенчаха с успех.

Зам.-председател на СОС се снима маскиран в общината, вмъкна се в кабинета на Фандъкова

"Председател съм на комисията по обществен ред и сигурност, и осъзнавам акта на самото сваляне на знамето, че е нередно, но аз го правя принципно. Ще предложа на колегите в СОС да гласуват оставката ми като зам.-председател на СОС по съвест, който както прецени. Готов съм да поема политическа отговорност за действия си", заяви пред БТА Иванов. 

По-рано днес от групата на "Демократична България" призова за незабавната оставка на Иванов от всички заемани от него ръководни позиции в СОС. Борислав Иванов обяви, че е готов и да си подаде оставката и като председател на Комисията по обществен ред и сигурност. Той обаче остава като редови общински съветник.

"Не съм против знамето, не съм против Украйна, считам за нередно флаг на чужда държава да виси от балкона на кмета на Столичната община. Има множество конфликти в международен план, по които не е наша работа да изразяваме мнение", каза той.

Иванов се закани, че другата сряда, когато е първото заседание на 48-ото Народно събрание, ще занесе украинското знаме "чинно сгънато" на първото заседание на парламента и ще го поднесе на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, за да може той символично да го занесе на посланика на Украйна и да покаже, че България не е против Украйна, че цени техните символи, но че е против окачването на украинския флаг на фасадата на Столичната община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

3

Ivan

13.10 2022 в 18:58

Този малоумник си е направо за специализираната болница в Карлуково!!!! Прокси на Белата Златка, ръководителят ня Атака. Боже, защо на тези не им правят психотест преди да ги избираме!?!?

6386

2

Zlatko

13.10 2022 в 14:34

Понеже догодина са местните избори, тоя обяви, че иска от Болен да пристане на Копейката. Сега се чуди, какви глупости да прави, само и само да се хареса на разяждане, за да го включат в тените изборни листи.

1331

1

ваксиниран

13.10 2022 в 14:18

Червей.