Зам.-председател на СОС се снима маскиран в общината, вмъкна се в кабинета на Фандъкова (обновена)

Вчера Борислав Иванов се провали в опита си да свали украинското знаме от Столична община

Ружа Райчева 13 октомври 2022 в 12:20 9522 8

Снимката, публикувана от самия Борислав Иванов

Снимка Фейсбук

Снимката, публикувана от самия Борислав Иванов

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов хулиганства в сградата на общината и заплашва, че ще свали украинското знаме от фасадата "когато поиска". Тази сутрин той се е снимал с маска в една от тоалетните в сградата, а освен това е влязъл в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова. Излязъл е на балкона, където са знамената, но до сваляне на знаме не се е стигнало.

ДБ настояват за оставката му заради хулиганските прояви и отстраняването му от всички заемани постове в общинския съвет. Ще бъде изпратен и сигнал до МВР и прокуратурата за извършените от Иванов противообществени прояви.

"Призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред", се посочва в позицията на "Демократична България".

От Столична община поясниха пред OFFNews, че сутринта Иванов е влязъл в кабинета на кмета в частта със секретариата и поискал да излезе на балкона. Позволили му, тъй като е общински съветник и това не нарушава реда. В тази част на балкона не се намира украинското знаме. След като се снимал там, Иванов си тръгнал.

Съветникът качил и снимка на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и лого на неговата партия на компютър, ползван за презентации в заседателна зала на комисиите на СО.

Вчера Борислав Иванов се опита, но не успя да свали украинското знаме от фасадата на Столична община по време на протеста с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Същия ден, но по обед, Борис Бонев от "Спаси София" пък е сигнализирал, че вижда пистолети в раницата на Иванов, докато са били в сградата на общината. Общинска полиция е направила проверка и се оказало, че той носи пистолети с пластмасови топчета.

Борислав Иванов е член на Комисията по обществен ред и сигурност от групата на "Патриоти за София". Вчера той заяви, че се е провалил, тъй като са му попречили трима полицаи и трима общински съветници от ГЕРБ, но че ще направи всичко възможно знамето на Украйна да бъде свалено. "Загубихме една битка, но ще спечелим войната", обяви Иванов.

На неуспешния щурм по знамето присъстваха лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и симпатизанти на партията, която неведнъж се е опитвала да свали украинския флаг от фасадата на общината. Знамето беше поставено на 7 април от Столична община, като идеята е то да остане там до края на войната. 

След провала с акцията със знамето Борислав Иванов каза, че с готовност ще понесе отговорността за набезите си. На последното заседание на общинарите миналата седмица, доклад на Иванов за сваляне на знамето не беше включен в дневния ред, а малко след това той заяви, че иска да напусне "Атака" и да се присъедини към "Възраждане", ако го приемат.

И още едно селфи на Борислав Иванов, този път на балкона на общината

От администрацията на Столична община разказват, че от няколко дни Борислав Иванов обикалял сам из сградата, влизал навсякъде и включвал компютри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

8

Джендо Джедев

13.10 2022 в 15:13

Пеше, по-интересният въпрос е какво прави човек с явни психични отклонения в управата на София...

-5489

7

А какво прави знаме на чужда държава на сградата на Общината?! Няма място там.

12135

6

borisboris

13.10 2022 в 13:28

И толкова се развълнувал от оригиналните си подвизи, че ползвал анален вибратор в кенефа на общината по предназначение.

3190

5

Гроздан

13.10 2022 в 13:04

Смешко

345

4

Джендо Джедев

13.10 2022 в 12:56

От "патрЕотите" досега не можа да се намери и един, който да не е клинично интересен случай... Един! Като почнеш от Шкембе-войвода и завършиш с Костя Копейкин.

12073

3

IvanofRumen

13.10 2022 в 12:48

12 години управление на мутра доведе, до повсеместна деградация и психични заболявания на населението.

1321

2

4rnor

13.10 2022 в 12:39

Аман от шизофреници..

1331

1

ваксиниран

13.10 2022 в 12:33

Жалкар.
 
X

Да помогнем на украинските деца!