Борислав Игнатов: На тези избори няма да се избира по-малкото зло

OFFNews 18 октомври 2019 в 20:35 3641 1

Битката е жестока и това показва важността на тези избори. Ясно е, че ще има втори тур. Това означава, че на първия хората ще изберат кой да подкрепят по свое убеждение. На тези избори няма да се избира по-малкото зло. Всеки може да гласува за кандидата, който харесва и гласът му няма да бъде загубен, заяви пред Нова телевизия кандидатът на Демократична България за кмет на София Борислав Игнатов.

Ние се борим за всеки глас чрез ясна програма и абсолютно конкретни мерки. Основното, което ни различава от останалите, е че назоваваме истинския проблем на София - корупцията. Тя е по всички етажи на властта - администрация, обществени поръчки. Единственият начин това да бъде решено е пълна прозрачност чрез инструментите на информационните технологии, каза Игнатов.

Той обещава "електронни обществени поръчки, гарантирано прозрачно отваряне на всички оферти едновременно, без възможност за нещо нагласено, което в момента е масова практика."

Дигитализацията е инструмент, който ще помогне технически да бъде невъзможно подправянето на данни при подаването на оферти. Ще въведем електронно обсъждане на заданията за обществени поръчки. Често те водят до дискриминационно предопределяне на един или двама познати до болка участника, обясни кандидатът на Демократична България за кмет на София.

В процеса на прозрачност включвам и общинския съвет. Заседанията му ще бъдат излъчвани онлайн, ще има електронен достъп и до протоколите за това кой как е гласувал. Ще създадем и онлайн канал. Гражданите също, чрез своята дигитална идентичност - Sofia ID, ще могат да получават услуги и информация какво се случва с общината и бюджета, как са обосновани разходите, каза Игнатов.

Следващият мандат ще бъде труден и трябва да се приложат незабавно десни оздравителни мерки. Тези избори са изключително важни, а ние предлагаме конкретни прагматични решения. В следващите 4 години София ще премине на нова скорост с новите технологии, коментира още Борислав Игнатов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови