Борислав Гуцанов: При първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството

OFFNews 15 юни 2023 в 10:24 953 2

Борислав Гуцанов

Снимка Архив, БГНЕС

Борислав Гуцанов

При първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството, обяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в интервю за Нова телевизия.

Вчера парламентът създаде временна комисия за поисканите от главния прокурор имунитети на депутати от мнозинството. Сред тях са Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. От БПС обаче отказаха да излъчат членове на комисията.

„За много по-малък скандал, ако си спомняте „Уотъргейт" - в САЩ падна президентът, докато при нас изтича такъв запис и те говорят за тази пералня, шест месеца ще тупаме топката с тази комисия, за да може да изперем образа на г-н Борисов”, заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов по повод изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

„На лидерите на двете партии, които в момента управляват - Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, разбира се, че ще имаме против. Ако тези хора наистина са лидери на партии, отдавна трябваше сами да си дадат имунитетите”, посочи народният представител. 

Той не изключи нови избори и обяви, че "при първа първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството".

На въпрос трябва ли да бъде премахната фигурата на главния прокурор, Гуцанов каза, че БСП няма да участва в подобни разговори за промяна на Конституцията. "Това Народно събрание няма капацитета да избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим за промяна на основния закон", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

15.06 2023 в 20:30

Медузата драпа да остане на хранилката. Той какво работи всъщност?

723

1

user4eto

15.06 2023 в 10:29

Вие от БКП освен да рушите от друго не разбирате.
Мокър сън ви е този вот. Ама нали сте наясно, че на едни евентуални следващи избори ще останете в забвение?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки