Борис Бонев: Това е само началото, доволен съм от резултата

OFFNews 27 октомври 2019 в 20:21 2944 0

Независимият кандидат Борис Бонев изрази удовлетворение от резултата от първото участие на гражданската организация Спаси София.

„Щастлив съм, че толкова много софиянци припознаха реалната алтернатива на партийния модел. Радвам се, че идеите, за които се борим от 10 години, имат все по-голяма подкрепа сред съгражданите ни. Това не е случайно – ние сме последователни в отстояването на идеите и решенията, които предлагаме за София.“ – заяви Бонев.

От щаба на Бонев припомнят, че за първи път в България, гражданска доброволческа организация постига толкова силен резултат на избори. „Изключително съм горд с екипа си за това, че реализирахме тази успешна и иновативна кампания, постигнахме сериозен пробив. Въпреки липсата на финансиране, медийна подкрепа и възможност за листа! Това е крачка в правилната посока и за демокрацията в България“, каза Бонев. Той благодари на софиянци и допълни, че работата за по-добра София продължава с пълна сила. 

“Променихме начина, по който се води кампания. Дебатът за София бе фокусиран върху решенията, а не празните приказки, които чуваме от партиите. Като общински съветник аз поемам ангажимент да работя за реализацията на План за София и няма да ви разочаровам.” - каза Борис Бонев.

“Припомняме, че от Спаси София предложихме План за София - най-подробната предизборна програма в историята на столицата. С това показахме не само познание за проблемите, но и уважение към гражданите. Когато искаш доверие от гражданите, то трябва да е подплатено с ясен план, не поредните кухи фрази.” - заявяват от щаба на Спаси София и добавят, че независимо кой стане кмет, екипът им ще продължи да бъде коректив и да дава предложения за по-добър град.

“Уверявам ви, че аз и колегата ми Гергин Борисов, като общински съветници, ще преследваме управляващите неуморно, докато не изпълнят предизборните си обещания, голяма част от които бяха взаимствани от План за София. Ако се отметнат от обещаното, ще бъдем камъчето в обувката, от което няма да могат да се отърват.” - обеща пред софиянци Борис Бонев.

“Доказахме, че е възможно независим кандидат да мотивира хората да излязат и да гласуват. Избиратели, които не са гласували от години или не желаят да гласуват за “по-малкото зло. Създадохме прецедент в София - ето, че мотивиран и експертен екип, с ограничен финансов ресурс и подценяван от медии и социологическите агенции - успя.” - гордо заявяват от Спаси София и завършват, че пълната прозрачност ще е сред основните им мотиви и приоритети при работата в Столичната община. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови