Борис Бонев ще маха бутоните за пешеходци на кръстовища с много хора

OFFNews 07 октомври 2019 в 12:21 3696 2

Спиране на бутоните за пешеходци на "умните" светофари по кръстовищата с много пешеходци, е едно от първите разпореждания, които ще издаде кандидатът за кмет на Спаси София Борис Бонев при успех на вота. 

Това обяви той във фейсбук страницата на неправителствената организация. 

Още в първия работен ден като кмет, ще покажа непримиримост към досегашните лоши практики. Промяната трябва да започне веднага! Затова незабавно ще разпоредя: Цялостен одит на ЦГМ, с цел пресичане на корупцията и прекратяване на вредните договори, пише Бонев. 

Сред първите му заповеди ще бъде и "забрана за паркирането по пл. "Света Неделя", безкомпромисен контрол върху фирмите за чистота и отстраняване на неефективно ръководство на Столичния инспекторат". 

София заслужава много по-честно и компетентно управление. Аз имам ясен План за София и знам как бързо и ефективно да постигна промяната, уверява Борис Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4040

2

jovo

07.10 2019 в 23:23

общината веднага да каже кой а измисли тая простотия, колко пари даде да я реолицира и как това се вързва с намаляването на трафика, замърсяването и бла бла другите неща

4245

1

rrr11

07.10 2019 в 14:06

И на кръстовища с малко хора трябва да се махнат бутоните. Особено светофар на голям булевард и малка уличка фазата на булеварда е 90 секунди плюс 20-30 секунди за уличката. Значи ако забравиш да натиснеш или закъснееш с 5 секунди си висиш 2 минути да чакаш на дъжд или пек, а в същото време се случва да няма и 1 кола за надясно. Хората в такива случаи вече се научиха да гледат светофарите за коли, а не пешеходните като пресичат, заради скапаните бутони.