''Бойко Рашков е подпийнал милиционер, данните на МВР са в главата му''

Скокливият оптимизъм предизвиква физическа болка у мен, обясни зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов

Рени Петрова 05 декември 2021 в 20:56 12648 4

"Голяма част от данните на МВР съществуват в главата на Бойко Рашков - леко подпийнал милиционер. Казвам това, което виждам." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ. 

Думите му бяха по повод твърденията, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане и редовен министър в следващия кабинет. Митов е категоричен, че ГЕРБ при никакви положения няма да се примири с човек, който "идва от едно много далечно мракобесно минало".

Депутатът от ГЕРБ допълни, че Рашков си служи с похватите на старата Държавна сигурност и на стария репресивен апарат в момента в МВР и е извършил купища нарушения в предизборната кампания. Митов допълни, че се действа срещу принципите на демокрацията.

Зам.-председателят на партията заяви, че "скокливият" оптимизъм (на Продължаваме промяната - бел. ред.) предизвиква "дори физическа болка" у него: "Защото едно е да говорим общи приказки, а друго - да управляваш промяна".

Според Даниел Митов трябва да се обърне внимание върху определени феномени като това как "МВР се намесва директно в изборния процес. Това противоречи на всякакви принципи". Той попита и трябва ли нов феномен като Цветан Цветанов, който навремето е "критикуван за подобни действия". "Едно лошо плюс още едно лошо равно ли е на едно добро?", запита той. 

Относно коалицията между Продължаваме промяната, Има такъв народ, БСП и Демократична България Митов обясни, че големите коалиции са много трудни за балансиране и ако не се изработят внимателно, има огромен шанс да станем свидетели на грозни сцени и неефективно управление, особено когато, по думите му, президентството се кани да прекрачи границите на конституцията и на законово установения ред. 

Депутатът обвини държавния глава Румен Радев, че се намесва пряко в назначенията в бъдещото правителство и оказва натиск върху преговарящите политически партии.

"Очевидно е, че президентът иска роля в този кабинет, който се съставя в момента, и най-вероятно ще бъдат оставени някои от служебните министри от служебните му кабинети. Това може да не е нарушение на конституцията, но когато президент по време на едно редовно управление започне да действа през министри, които са били от неговите кабинети - тогава е проблем", заяви Митов.

Той постави под съмнение и авторитета и възможностите на Кирил Петков да наложи посоката на управление, която иска, на останалите партии в евентуалната коалиция. Според заместник-председателя на ГЕРБ това ще е особено трудно особено, ако всяка партия поеме самостоятелно управлението на отделно министерство.

"Хубаво е да заложат на разумната промяна, а не на мечти и неизпълними обещания", каза още Митов.

Той допълни, че не е оптимист относно идеята за създаването на министерство на държавните дружества, което да обединява държавните предприятия. По думите му това е още едно доказателство, че наближава ляво управление.

"ГЕРБ ще е конструктивна, но силна опозиция, която ще наблюдава много внимателно действията на управляващите", каза още Митов. Според него най-големият проблем на българската политика е нейната деидеологизация.

"Има определена лява вълна в Европа, тя е в голяма степен и позеленяла също - червено-зелена е. Зеленият уклон е новата рационална утопия, която левите са си припознали като поредното упражнение, с което да променят действителността. Десницата трябва да се противопостави на това и е естествено, че това ще се случи", заключи зам.-председателят на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

6

Стоянов

06.12 2021 в 10:57

Твоят вожд като подпийне, създава бисери като "... с 200", "Акъл, ... не се набива, набива се ...", "прост съм , бе ..." и т.н. Записите остават в историята, документирано е. А ти се хвана на грешното хоро и не можеш да се пуснеш, защото са те хванали за топките, ако имаш такива.

1215

3

Lyubo

05.12 2021 в 23:20

Като му гледам фииономийката на тази снимка - съвсем а ла "препикано мушкато". Фурнаджийската лопата съвсем го закъса!!!

1956

1

sss700431

05.12 2021 в 21:13

Страх ги тресе, само от споменаването на името Бойко Рашков. А този на снимката е голям глупак. Да стане зам.председател на герб,след като баницата беше изядена ,говори за особенно тежък случай.