Бойко Рашков два дни първа точка в парламента, в НС ще слушат и министър Кацаров

Депутатите ще гласуват отмяна на ваканцията си през август, премиерът и още служебни министри в пленарна зала

OFFNews 28 юли 2021 в 08:16 2580 0

Снимка БТА архив

Депутатите започват работа с изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за твърденията му за незаконно подслушване на политици и граждани. Той ще бъде първа точка в дневния ред на НС и в петък, когато ще трябва да отговаря на въпроси за миграционния натиск в страната. 

МВР шефът ще бъде в парламента по искане на ГЕРБ-СДС. В програмата на НС е предвидено и изслушване на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, който трябва да представи плана за борба с COVID-19, темпа на ваксинацията и мерките, които предприема за преодоляването на проблемите в ръководствата на лечебните заведения. Вносители на предложението са Георги Михайлов и група народни представители от БСП. 

Днес депутатите ще освободят и зам.-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков по негово искане, след като той бе сред санкционираните по закона "Магнитски".  

В пленарна зала ще се гласува и отмяна на лятната ваканция на Народоното събрание за тази година, предложението е на Има такъв народ. 

В седмичната програма на парламента са включени и изслушване на служебния министър-председател Стефан Янев за завареното от служебното правителстно финасово и икономическо състояние на държавата, на вицепремиера Атанас Пеканов за Плана за възстановяване и устойчивост, промените направени от служебния кабинет по плана и готовността за внасяне в Европейската комисия, на икономиката Кирил Петков за Българска банка за развитие и на транспортния министър за етапа на интеграция на електронни услуги в общинската и държавната администрация. 

По искане на Мая Манолова в пленарна зала ще бъдат изслушани председателят и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране бизнес плановете на ВиК операторите и цените на водата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови