Бойко: ГЕРБ е жертва на глупостта на Мая Манолова

Нели Чолашка 25 март 2014 в 15:31 4815 5

Бойко Борисов вини Мая Манолова за проблема с разпределението на квотите в ЦИК.

Най-голямата жертва на глупостта на Мая Манолова и нейния избирателен закон е ГЕРБ.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод скандала с квотите на парламентарно представените партии в ЦИК.

ГЕРБ като първа политическа сила има разлика пред БСП, колкото ДПС пред „Атака", а няма нито председател нито зам.-председател, нито секретар, оплака се лидерът.

По думите му Мая Манолова е направила закон само за предстоящите евроизбори, а ГЕРБ прави голяма жертва като се съгласява да има само зам.-председател и отстъпва председателското място на БСП.

"Ясно кристализира ударът върху нашата партия за служебно спечелване на евроизборите. Не случайно г-н Станишев каза, че ще изрови земята. Може би това е един от начините да изрови земята и да спечели изборите", коментира още Бойко Борисов.

За срещата на кафе с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали той обясни, че тя е била организирана от медиите в Кърджали.

"Нито аз съм го канил, нито той мен. Двамата говорихме едновременно за толерантност – етническа и политическа в Кърджали, и станахме жертва на нашите си думи. След като искате толерантност, пийте кафе, това ни казаха вашите колеги в Кърджали. И аз не съжалявам", разказа бившият премиер.

На обвинението на Янаки Стоилов, че не бил поканен на срещата при президента, Борисов обясни, че там е бил поканен Михаил Миков.

"Това вече е проблем, че в БСП не знаят кой им е началника, кой за какво отговаря. След като при президента бяхме Мишо Миков, г-н Местан и аз, не виждам ролята на Янаки Стоилов каква е, той като такъв.

На срещата беше г-н Мишо Миков, който ми направи впечатление, че по тази тема само казваше „Трябва да питаме Мая“, уточни Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!