Quantcast

ДПС подкрепи кандидата на ГЕРБ за зам.-председател на ЦИК

OFFNews Последна промяна на 25 март 2014 в 14:27 3761 5

Лютви Местан

Снимка БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви от парламентарната трибуна, че партията се отказва от третата квота в ЦИК.

Заедно с това, Местан обяви, че ПГ ДПС ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ за зам.-председателския пост в ЦИК.

От декларацията на парламентарния лидер стана ясно, че ДПС не възнамерява да предложи законодателни промени за разширяване на ЦИК.

"ДПС няма да внесе законопроект за изменение на Изборния кодекс, с което да се реши проблемът с очевадната несправедливост спрямо ДПС. Отказваме се от третата квота в ЦИК. Нека всички бъдат доволни", каза Местан.

Той заяви, че упрекът му не е към ГЕРБ, "защото от тази партия са заявили аргументи за седмия си член в комисията". Местан обаче заяви за пореден път, че указът на президента е незаконен и държавният глава е останал глух за възраженията на ДПС.

Думите на Местан са в разрез с предложението, което самият той даде вчера след края на КСНС при президента. Тогава той настоя да се направят промени в Изборния кодекс, които да разширят състава на ЦИК и представителите на извънпарламентарните партии да не се включват в общия брой от 19 членове.

Повратна точка в изчисленията на ДПС явно е била среща им с "Коалиция за България", която се е провела днес в стаята на председателя на парламента Михаил Миков.

"На среща тази сутрин при г-н Миков стана ясно, че колегите от БСП не са готови (на законодателни промени - бел ред.). Вместо това получихме предложение те да оттеглят един от своите членове, за да сме заели ние своята позиция. Това не е възможно не само по закон. Не е възможно ДПС да приеме подобно предложение. Ние искаме само онова, което суверенът ни е отредил", заяви с обиден тон Лютви Местан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2014 в 22:01

Значи наместиха си работите, да им е по-лесно на изборите!

25.03 2014 в 15:35

Съмнява ме само, дали зад тази отстъпка не се крие някоя друга, подготвена с комунделите предизборна мръсотия! Не е на хубаво това, че изведнъж ДПС отстъпиха.

25.03 2014 в 15:14

Опала-а-а! Изключително знаменателен обрат. ДПС отстъпва на ГЕРБ? И не приема аванта от БСП? Много интересно стана след кримския аншлус. Може би е още рано, но си мисля, че ГЕРБ осъществи на практика китайската мъдрост "Стои на брега на реката. Рано или късно ще видиш как течението на водата отнася трупа на твоя враг".

25.03 2014 в 15:05

ПЪРДИТЕ В ЕДНО ГЪРНЕ ВСИЧКИ И ПРЪДНЯТА ВИ СЕ НОСИ, НОСИ ВОНЯТА ВИ НЕ СЕ ТРАЕ НАПРАВО. И ВИЕ И ГЕРБ И БСП И ВСИЧКИ ИДИОТИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО

25.03 2014 в 14:49

Е те от БСП са готови Пеевски да назначат, та няма член в ЦИК да им дадат. Пък и как да се променя широко рекламирания Изборния кодекс на Мая Манолова.