Бойко Борисов: На 21 декември съм разпоредил да отворим всичко (видео)

Детските градини и яслите може да отворят още на 14 декември

OFFNews 07 декември 2020 в 13:34 8647 0

"На 21 декември съм разпоредил да отворим всичко. Това е най-добрата антикризисна мярка". В зависимост от цифрите на заболелите - на 14 декември може да пуснем детските градини и яслите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещение в цех за производство на арабски хляб излъчвано на живо през фейсбук профила му.

"Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на 0 заплатите", каза още Борисов.

"Действаме по мерките. Милиони вече влизат. Действително над 1 млрд и 100 млн. са влезли в тези мерки от страна на държавата за подпомагане на малки, микро- и средни предприятия. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко", повтори Борисов.

Той отчете, че мярката 60 на 40 работи, 1 млрд. и 100 млн. лв. са платени, но по думите му най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.

Заедно с Борисов в цеха е министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

В рамките на “проверката” министър-председателят се поинтересува дали служителите на завода получават заплати. От своя страна представител на завода благодари за мерките на правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови