Сърбия прие нови мерки срещу коронавируса, а Гърция удължи локдауна

OFFNews 03 декември 2020 в 21:25 4533 0

Сръбското правителство прие нови мерки за ограничаване на заразата от коронавирус, а Гърция удължи локдауна в страната с една седмица до 14 декември, предаде БТА. 

От утре в Сърбия кафетата, ресторантите, баровете и нощни клубове няма да работят през уикендите, а през седмицата ще бъдат отворени от 5-17 ч. Заведенията ще могат да доставят храна по домовете без ограничения.

Търговските центрове, магазините за дрехи и обувки, пунктовете за спортни залагания, казината и детските центрове за игри също няма да работят от 17 ч. в петък до 5 ч. в понеделник. Това се отнася и за фризьорските и козметичните салони, гимнастическите зали, фитнес центровете, басейните и СПА центровете, спортните зали. Професионалните спортисти ще могат да тренират през уикенда.

Отворени през седмицата остават кината, театрите, музеите и галериите, но с намалено работно време до 17 ч. 

Магазините ще бъдат отворени до 21 ч. , а пазарите от 6 до 15 ч. 

Без ограничения ще работят лекарските кабинети, лабораториите, аптеките и бензиностанциите.

С една седмица, до 14 декември, се ограничават ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса в Гърция, заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас. Той подчерта, че се наблюдава стабилизиране на положението и намаляване на новите случаи на заразени в страната, но с по-бавни темпове от очакваното.

По изключение от 7 декември ще бъде разрешено да работят магазини за продажба на сезонни коледни стоки. В момента в Гърция са отворени само магазините за хранителни стоки и аптеките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови