Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

Боян Расате: Трябва да има по-ранно пенсиониране и по-високи пенсии

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2014 в 22:00 4062 6

"Мисля, че трябва да се наблегне на по-ранното пенсиониране и по-високите пенсии. Избирателят не знам какво разбира от реформи, но аз знам, че той иска да получава повече пари, да може да си почива".

Това заяви в рамките на предизборен дебат в ефира на телевизия "Евроком" лидерът на „Български национален съюз – НД“ Боян Расате.

„До колко да работят пенсионерите, до 205 години ли? Един възрастен мъж, който видяхме в парка и му предложихме да се снима в предизборния ни клип за 20 лв. Очите му се напълниха със сълзи, защото е работил 45 години, а получава 135 лв. Това е недопустимо“, изрази мнението си той.

Според Расате проблемът в икономиката е, че парите отиват в джобовете на олигарси и депутати.

Той е на мнение, че на всички партии трябва да се направи ревизия и така парите за пенсии ще дойдат от „банковите сметки, колите, къщите“ на досегашните властимащи, който според него са ограбили държавата.

Расате застана твърдо против плоският данък, защото „облагодетелства хората с много финанси, а гражданите без пари няма как да плащат“.

„Трябва да има коренна реформа в данъчната сфера. Трябва да се намалят данъците и трябва да се облекчат производителите в страната. Не може да им висват ХЕИ, данъчна полиция и всички останали още в момента, в който регистрират фирма. Всичко трябва да се промени изцяло“, добави Расате.

Той добави, че „Български национален съюз – НД“ са против облекченията на данъците за жилищни кредити за млади семейства.

„Това е заробването на българина от банки и кредитни институции, защото това е капан за много хора“, обясни позицията си Расате.

По повод проблемите в енергетиката той коментира, че проблемът не е, че токът е скъп, а че заплатите са ниски.

"Ние трябва да мислим не как да намалим цената на тока, а как да вдигнем доходите на гражданите, но за това никой не говори", допълни Расате.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2014 в 00:27

Толерасти, малко ви е всичко, което ви застига. Още трябва да ви мачкат и политици и мангали. Не слушате какво казва човека, а само лаете. Кое от казаното не е вярно?

12.09 2014 в 10:52

Трагично е, че такива лумпени като въпросният господин смятат, че ще намерят други такива лумпени, които да гласуват за тях... А и сигурно ще намерят...

12.09 2014 в 08:22

Излиза на сцената, хаотично хвърля лозунги във всички посоки с идеята хората, на които им е трудно по една или друга причина да си харесат по нещо,и се оттегля целият в бяло. После ще обясни,че всички му пречат да бъде избран, защото се страхуват от справедливите му управленчески ходове.

12.09 2014 в 08:10

ТОЯ, Волен и тем подобните им наистина трябва рано, рано да бъдат пенсионирани , ПО БОЛЕСТ - МЕНТАЛНА !

12.09 2014 в 07:00

На тоя откачалник защо му дават думата изобщо, та да се изказва какво трябва и какво не трябва? Трябвало да си почиват хората... Най-добре е да си почине самият той, та да не му слушаме глупостите. Ама като се има предвид, че луд умора няма, едва ли му е до почивка. :D

11.09 2014 в 23:05

Я, магьосник. Трябва да има и "всеки трети милионер". Но най-вече НЕ трябва да има Боян Расате в медиите :)