Бившата шефка на СЕМ стана пиар при Иван Гешев

OFFNews 17 май 2022 в 13:11 4567 2

Снимка BGNES

Бетина Жотева

Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева от понеделник работи в дирекция “Публична комуникация” към администрацията на главния прокурор Иван Гешев, съобщи "Свободна Европа".

Жотева беше член на СЕМ от 2016 до 2022 г. от квотата на президента Росен Плевнелиев. Тя председателстваше медийния регулатор през последните две години от мандата си. На 9 май президентът Румен Радев назначи на нейното място дългогодишната военна репортерка от бТВ Габриела Наплатанова - Русева. 

Жотева е започнала работа в прокуратурата на 16 май. Ръководителят на пресцентъра Веселин Иванов отговорил с имейл до "Свободна Европа", че Жотева е била назначена в дирекцията “до провеждането на конкурс”. Иванов не е отговори на въпроса каква е точната длъжност, заета от Жотева. Самата тя също не успяла да я уточни в телефонен разговор с обяснението, че не си я спомня.

“Ами, това вече са много такива въпроси... За какво, кому е нужна тази информация”, попитала на свой ред бившата председателка на СЕМ, след което добавила: “Ами, не мога да ви я кажа. Смисъл, не си спомням точно какво е.”

Проверка на "Свободна Европа" е установила, че на сайта на прокуратурата е имали обява, че се търси “една щатна бройка за длъжността “Главен специалист“ в отдел “Институционални и международни отношения“ на дирекция “Публична комуникация“ към Администрация на главния прокурор”.

Това всъщност е нов отдел в пресцентъра на държавното обвинение, разкрит съвсем наскоро, става ясно от решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за няколко кадрови промени, взето на 20 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки