Бивш депутат от СДС иска оставката на Волгин от БНР

OFFNews 13 септември 2017 в 10:38 5836 1

Снимка Фейсбук на Петър Волгин

Бившият депутат от СДС Иван Сотиров иска оставката на Петър Волгин от БНР. Поводът са дума на журналисти, че България има нужда от нов 9-ти септември и нов Народен съд. 

В открито писмо до генералния директор на БНР Сотиров, като председател на Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ - ДОМ, протестира срещу написаното от Волгин във фейсбук, че „9 септември 1944 г. е една от малкото дати в българската история, когато тържествува справедливостта“. 

Според Сотиров тези думи са нарушение на чл. 108 от НК, който гласи: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева“.

В текста на писмото се казва още:

Грубо е нарушен и Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, съгласно който датата 9 септември е обявена за начало на престъпния комунистически режим, а така нареченият „Народен съд“ е квалифициран като безпрецедентна разправа с народни представители: „чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.“; „Чл. 2. (1), т. 3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";“
Припомняме, че на 25 януари 2006 г. ПАСЕ прие Резолюция 1481 за международно осъждане на тоталитарните комунистически режими, която на 2 април 2009 г. беше подкрепена и с резолюции на Европейския парламент и Парламентарната асамблея на ОССЕ, както и с решение на 41-то Народно събрание на Република България. С резолюцията от 2 април 2009 г. на Европейския парламент и с решението на 41-то Народно събрание от ….. , престъпленията на комунистическите, нацистките и фашистките режими са приравнени и 23 август е приет за общ ден за почитане на техните жертви.

Тази противозаконна пропаганда се провежда в нарушение на всички норми на човешката и журналистическа етика, от „журналист“, който работи в обществена медия! 9-ти септември е българския Йом аШоа, ден на траурни церемонии за почит на жертвите на съветския холокост на нашия народ. В деня за траур, на който ние отдаваме почит на невинно избитите от комунистическия режим мъченици и герои за свобода и независимост на нашето Отечество, в деня, в който провеждаме церемонии за да напомняме и да разказваме за случилото се с цел да не се повтори никога повече, ние трябваше да прочетем публичните призиви на журналист работещ в поверената Ви обществена медия, която се издържа от нашите данъци. Очевидно е, че лицето Волгин, се ползва от определени кръгове обслужващи чужди, враждебни на демократичното и евроатлантическо развитие на страната ни интереси, които тестват търпимостта на обществото, институциите и ръководството на БНР, за това до къде могат да стигнат.

Като граждани и като близки на репресирани от комунистическия режим не желаем от данъците, които плащаме, да се финансират лица, които се гаврят с паметта на невинните жертви на режима и с нашите чувства и които обслужват хибридната кампания срещу страната ни. Крайно цинично е, обществена медия и бюджетни средства да се използват за спонсорирането на частната хибридна кампания срещу страната ни, чиито поръчители и без това разполагат с огромен, заграбен от нас, финансов ресурс.

Във връзка с всичко изложено по-горе настояваме да освободите Петър Волгин от заеманата длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

14.09 2017 в 14:32

Само дето на 9-ти Септември е възстановена суспендираната до този момент Търновска конституция, т.е. няма никакво насилствено изменяне на държавния строй, а връщане на насилствено изменения дотогава. Но къде ти бивш депутат да поназнайва история - дай му да прави сдружения, учредителни седянки и да пише до медиите гръмки послания.
 
X

Да помогнем на украинските деца!