Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

Бенчев: Давал съм пари на БСП, щом не могат да кажат колко, значи имат черна каса

Борисов подкрепи Нинова: Във всяка голяма партия може да се вкарат и такива, гоним и това е

OFFNews Последна промяна на 07 август 2018 в 12:41 8382 1

Фиксацията върху БСП в случая с Бенчо Бенчев е некоректна, неморална и има друга цел. 

Това обяви Атанас Зафиров от Изпълнителното бюро на БСП по повод ареста на общинския съветник от гражданската квота на партията заедно с издирвания от Интерпол Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, по бТВ. 

Бенчев не е член на БСП и е по-правилно да бъде представян като съветник от групата на БСП, уточни Зафиров. Според него атаката към БСП се дължи на факта, че опонентите на партията са се уплашили от хората, които са се събрали на Бузлуджа и от техния стратегически документ. 

Позицията на партията е, че Бенчо Бенчев не е внасял повече пари от 70 лв. на месец, колкото внасят всички съветници на левицата в Бургас.

Относно интервюто на общинския съветник от БСП Чанко Мирчев пред bTV вчера, в което той говори за десетки хиляди вложени от Бенчев в последната предизборна кампания на БСП Зафиров предположи, че става въпрос за личната кампания на Бенчо Бенчев. Той влезе в общинския съвет с мажоритарен вот, обясни Зафиров.

Тома Биков от ГЕРБ коментира като несериозно твърдението, че някой е уплашен от БСП. На въпроса дали Бойко Борисов е гостувал на Бенчо Бенчев депутатът от ГЕРБ каза, че няма такава информация, но попита дали президентът Румен Радев не е гостувал на Бенчев и дали не е получил от него пари за кампанията си.

Всички наши активисти са участвали в кампанията на Румен Радев, отговори Зафиров. 

Бенчев: БСП може да има черна каса

„Да, спонсорирал съм с пари БСП. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса”, коментира Бенчев по телефона за бТВ.

Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза Бенчев по повод информацията, че Бойко Борисов е бил в къщата му в Меден Рудник като главен секретар на МВР. 

Борисов: Няма да нападна Нинова

Има кой да си отговаря, в голяма партия винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – веднага гоним, махаме и толкоз, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля, заяви премиерът Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови