Белобрадова пита защо депутатите не могат да ходят на работа с децата си

OFFNews 01 септември 2023 в 10:40 3525 1

Елисавета Белобрадова

Снимка Фейсбук/Елисавета Белобрадова

Елисавета Белобрадова със сина си на банката в пленарната зала

Депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова обяви, че в новата парламентарна сграда народните представители не могат да ходят на работа с децата си и това трябва да се промени.

Тази сутрин се наложило тя да отиде на работа със сина си и на входа охраната я информирала, че деца вече не се допускат. Въпреки това, след разговор с главния секретар, детето било допуснато. Според депутатката не е редно през 2023 година "все още трябва да молиш по телефона да идеш на работа с детето си".

"Тук не става въпрос за някакви капризи, нито в залата за работа да тичат деца и да хвърлят сладоледи. Тук иде реч, че понякога се налага да вземеш детето на работа и всеки, който е имал деца, го е правил. Аз самата съм ходила в Народната опера с майка ми и не съм излизала на сцената, просто седях в съблекалнята, докато тя работи. Ходила съм с баща ми в транжорната и съм седяла в стаята му", пише във фейсбук Белобрадова.

"Ще се допитам официално до председателя на Народното събрание мога ли, като нормален човек, да ида на работа с детето понякога или не мога. Ако не мога, ще се наложи това да се промени", добавя тя.

В поста си тя припомня и приоритетите в работата на НС през новия сезон -  конституционна реформа, влизане в Шенген, влизане в Еврозоната, изработване на законодателството по плана за възстановяване и устойчивост, модернизиране на армията. Нейните лични приоритети като депутат са реална реформа в образованието, оптимизиране на социалната система и реално взаимодействие между МОН, МТСП и МЗ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

01.09 2023 в 11:13

"Тук иде реч, че понякога се налага да вземеш детето на работа и всеки, който е имал деца, го е правил."
Така е, но редно ли е?
Не трябва да правим правила за изключенията, според мен.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки