Белобрадова: 239 депутати носим отговорност за това гласуване. Всички без един - Делян Пеевски

OFFNews 16 юни 2022 в 15:35 6163 0

Елисавета Белобрадова

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Елисавета Белобрадова

"Виждала съм господин председателя притеснен, уморен, недоспал, нервен. В рамките на този парламент трудно можеш да бъдеш друго. Виждала съм го да греши и публично съм го споделяла. Но никога не съм го виждала да е по-долу от поста, който заема - човек, изпълнен с отговорност, достойнство и чест", пише депутатката от "Демократична България" Елисавета Белобрадова, след като ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН отстраниха председателя на Народното събрание Никола Минчев.

239 народни представители взеха участие в този вот. Всеки от тях носи личната си отговорност за това гласуване. Един единствен народен представител липсва - господин Делян Пеевски, добавя Белобрадова.

Цялата ѝ публикация след гласуването:

"Днес в Народното събрание беше гласувана оставката на председателя Никола Минчев.

Реално вече всичко беше казано от трибуната, но аз бих искала да обърна внимание на един персонален факт, който няма място в официалния дебат.

Когато господин Минчев зае поста си за първи път гласът му трепереше от притеснение. И няма как да не е така - това е най-високият пост в държавата, защото Република България е държава с парламентарно управление.

Виждала съм господин председателя притеснен, уморен, недоспал, нервен. В рамките на този парламент трудно можеш да бъдеш друго. Виждала съм го да греши и публично съм го споделяла.

Но никога не съм го виждала да е по-долу от поста, който заема - човек, изпълнен с отговорност, достойнство и чест.

В историята няма случай, в който личността да не е била основен фактор и отражение на моментните процеси. Ще познаете времената по личностите, които стоят на най-главните позиции в държавата.

Ще познаете парламента по всеки един човек, който го олицетворява.

В този смисъл парламентът е съставен от 240 личности и председателят на парламента е събирателен образ на тези личности.

Дотук господин Минчев представляваше с личността си парламентарната дейност, парламентарния дух.

239 народни представители взеха участие в този вот. Всеки от тях носи личната си отговорност за това гласуване.

Един единствен народен представител липсва - господин Делян Пеевски."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови