Белград отказа да екстрадира Цветан Василев

OFFNews 11 март 2015 в 17:38 5213 2

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев няма да бъде екстрадиран в България. Това реши Апелативният съд в Белград, но мотиви за отказа не се съобщават.

"Казусът с екстрадицията на Цветан Василев се връща на първа инстанция", съобщи говорителят на съда Миряна Пилич, цитирана от БНР.

Само преди дни защитникът на Цветан Василев Константин Симеонов обяви в интервю за OFFNews, че банкерът ще се бори докрай и ще премине всичките етапи на процедурите по екстрадицията.

Преди седмица Висшият съд в сръбската столица прие искането за екстрадицията на Василев за основателно, а днес Апелативният съд в Белград го отхвърли и делото за екстрадицията се връща отново на първа инстанция.

Цветан Василев е обвинен от българската прокуратура за източването на 206 млн. лв. от КТБ, чийто мажоритарен собственик е неговата фирма "Бромак". При поставянето на банката под особен надзор в края на юни миналата година Василев бе във Виена и отказваше да се върне да свидетелства в България заради притеснения за сигурността си.

След като бе обявен за издирване чрез Интерпол, той се предаде на сръбските власти на 16 септември 2014 г. Съдът в Белград обаче реши да го остави на свобода - с най-леката мярка за неотклонение "подписка", докато се разглежда искането на българската прокуратура за екстрадицията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!