''ББР е заложна къща на кликата на Петков - давали са по четири кредита месечно''

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев заяви, че се надява твърденията му да бъдат потвърдени от прокуратурата

Ружа Райчева 05 декември 2022 в 08:13 10232 6

Александър Пулев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Александър Пулев

Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие. След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по четири кредита на месец. Банката работи като заложна къща на "Продължаваме промяната". 

Това заяви тази сутрин пред bTV служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Той твърди, че от периода на назначаването на "хората от кликата на Кирил Петков" банката печели едва 2 млн. лв. от лихви. спрямо 22 млн. лв., начислени за заплати.

"ББР не просто е на загуба, а е катастрофирала институция. Налице е безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР", обяви Пулев и добави, че се надява твърденията му да бъдат потвърдени от българската прокуратура. По думите му Кирил Петков е нямал идея как работи ББР:

"Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили без план Б. Това са самодейци, ощетили държавата с 1 млн. лв.", заяви Александър Пулев. Той подчерта, че назначените от него в капацитета му на министър на иновациите кадри в Надзорния съвет на банката са "топ експерти" и хора със сериозен професионален опит. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

6

Дедо МразИ

05.12 2022 в 12:33

С една дума Лъжеца е и крадец. Той и Крадеца е лъжец и не случайно че си пасват

5827

5

pisnamiotmutri

05.12 2022 в 10:52

Така като чета думите на този човечец доста лъха на внушения. Преди 4 месеца 4-те кредита на месец, за които той говори са над 80 според ББР. Същия коментира ли стотиците милиони отишли към лица, които не ги погасяват? Явно се създава нов медиен парапет. От нищо нещо с помощ на четвъртата власт. Както разправяше един - не е важно дали е вярно, а да ги чувам да се оправдават.

-240

4

редовно четящ

05.12 2022 в 09:57

Поредният мазник, бранещ хранилката на статуквото.

723

3

user4eto

05.12 2022 в 09:19

Да бъде потвърдено от прокуратурата.
Коя прокуратура? "Независимата" бойкова прокуратура?
Тази прокуратура дето изкара прасето светец?

Естествено, че ще бъде потвърдено.
Те биха обвинили дори и родителите си.

22548

1

dolivo

05.12 2022 в 08:21

Разбира се, че ще махнат всички - Боко купи акции на ФиБанк и спаси приятеля си от фалит. Грабеж!

Разбира се, че са давали кредити на малки и средни бизнеси, това е банка за развитие. Въпроса е, че на Боковски фирми спряха да дават, и заболяяяяя

Браво на ПП.

Ровете бе, търсете лайняни книжки в дребни инвестиции, Боко е спокоен, че милиардите дето открадна ся в тъмно чекмедже
 
X

Да помогнем на украинските деца!