Ексклузивно Исторически момент: Зелена светлина от парламента за сваляне на ветото на Северна Македония

Бащата на Петков: Искам извинение от поколението на моя син, тази битка трябваше ние да я водим

Сега обаче съм тук и с моя син сме рамо до рамо, заяви Петко Петков

Ружа Райчева Последна промяна на 20 юни 2022 в 21:30 47622 15

Петко Петков

Снимка БТА/Христо Касабов

Петко Петков - бащата на премиера.

Аз се чувствам виновен, че вместо преди 20 години да водя тази битка, аз заминах, защото усещах, че мафията ни завладява. От чувство за самосъхранение си тръгнах, защото не бях подготвен за това, което трябваше да направя. Сега обаче съм тук - преди 10 години се върнах - и с моя син сме рамо до рамо!

Това заяви Петко Петков, бащата на премиера Кирил Петков, след като изненадващо получи думата от сина си по време на днешното шествие в столицата в защита на парламентаризма и демокрацията.

Идват разни брокери при нас и казват: Дайте ни, тука ние можем да уредим - вие да сте заедно с ДПС и ГЕРБ. Казвам им: Никакъв шанс това да се случи! Първата причина е, че когато отида вкъщи, аз не мога да погледна баща си в очите, заяви Петков и даде думата на баща си.

"Тук съм, за да поискам извинение от поколението на моя син, защото тази битка трябваше ние да я водим. Сега те застават вместо нас. В нашето поколение има много честни хора и ние се извиняваме, че не сме си довършили битката, която трябваше да я направим още преди 20 години", каза бащата на премиера.

Петко Петков благодари на събралите се демонстранти за подкрепата и ги призова да подкрепят младите:

"Аз не мога, нямам тези сили, които младежта има. В тях ни е надеждата и за всичко трябва да ги подкрепим!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4700

21

SashkV

23.06 2022 в 18:41

Кой е по-голям лъжец, баща или син ?

3000

19

Уточнител

22.06 2022 в 11:22

Тоя нали беше агент на КДС/КГБ и син на АБпФК

-5754

17

Puhco

21.06 2022 в 08:19

Кой ти дава право да лаеш по протести, като не си живял в България и не си си плащал данъците тук? Киро измамата е такъв мъж, че води баща си да до защитава? Тоя ще ми оправя държавата, държавата не е като ленчето!

4404

14

Име на профила

21.06 2022 в 00:58

Сашке, не се прави на ощипана мома. Ти съществуваш тук откакто ти плащат, под всякакви форми, и с нищо не можеш да се похвалиш. Честно казано не си интересен, но си съществуващо зло, затова се примирявам с теб като с голямата дупка в асфалта близо до нас.

Кучето се взе тук след служебното правителство и започна да чете морал на всички. За теб е ясно, че си гербодепесар(ка), за него - не знам. Искам да разбера с какво си имаме работа, толкова е просто...