Бареков: Тотален демократ съм и плащам всичко от джоба си

OFFNews 23 януари 2014 в 19:33 8998 47

„Пътувам сам в страната и си плащам парите за бензина със скромни дарения от дребния и среден бизнес, а не от едрия, от който, за жалост, все още нищо не съм получил. Всичко в този живот съм постигнал с много мъка и много труд. И сега рискувам и ако спечеля, ще е в полза на хората. Хората по площадите ме подтикваха да направя този проект“. Това аяви лидерът на движението „България без цензура" Николай Бареков в предаването „Лица в лице" по bTV.

Той коментира и поведиението си по време на много от своите предавания, а и след това по площадите на страната, което водещата оприличи на „трибунал“.

„Аз съм тотален демократ“, категоричен бе Бареков.

"Ние сме казали ясно, че сме срещу управляващите в парламента и няма да сме тяхна патерица. Когато на февруарските протести излязохме на улицата бях сред малкото, които не бяха освирквани от хората. Проектът ни е роден при народа на площадите. В следващия парламент няма да се коалираме с друга политическа сила, освен ако не сме първа сила. Иначе оставаме в опозиция", обясни Бареков.

„Защо българските банкери и бизнесмени мълчат как Бойко Борисов ги рекетираше", попита той. „Г-н Борисов бе сложил голяма примка върху българския бизнес", обясни бившият журналист.

"Аз съм виновен, че в предишни години подкрепях Бойко Борисов и Георги Първанов и си го признах на площада. Направил съм го безкористно, защото съм се надявал, че те ще донесат промяна. Е, те се провалиха", поясни Бареков, който обеща да не се "откъсва от хората и да не се капсулира".

„БСП и ДПС бяха избрани да излекуват раните, вместо това създадоха някакво подобие на Тройната коалиция", каза той. „Проектът ни не е скъп - не се съгласи той с водещата Цветанка Ризова. - Аз съм единственият политик, който не отказва изяви пред никоя медия, за разлика от Бойко Борисов". И обяви, че отношенията му с TV7 са приключили отдавна - октомври или ноември миналата година. Николай Бареков заяви, че работи добре с всички печатни медии - „и с групата на г-жа Гочева, и с групата на г-жа Бозукова и тази на г-н Пеевски“.

"Нашият партньор е ВМРО на Каракачанов, гледам със симпатия и към партията НФСБ на Валери Симеонов", коментира той.

Лидерът на „България без цензура“ анонсира, че на учредителния конгрес на партията, който ще се проведе в събота, са поканени и доста гости от чужбина. Сред тях са бившият американски генерал Уесли Кларк и бившият сръбски премиер Зоран Живчкович.

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!