Quantcast

Бареков: Ремонт на бюджета е безсмислен, ако хората не си вземат парите от КТБ

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2014 в 21:21 13403 28

Николай Бареков

Актуализацията на бюджета е безсмислена, след като хората няма да си вземат парите от КТБ

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заплаши, че ще информира евродепутата от Консервативната партия Джефри ван Орден, че в България се е извършил безпрецедентен грабеж с помощта на българските политици, съобщи новият политик в интервю за радио „К2“ от Страсбуг.

„Голямата новина днес е, че няма новина и политиците се подиграха с хората за пореден път“. Така лидерът на ББЦ коментира четиричасовите консултации при президента Росен Плевнелиев, посветени на финансовото състояние на страната.

„Политиците спукаха балона и обясниха на народа, че цената ще я плати той. Страната влиза в голям бюджетен дефицит. Българските политици отказаха да спасят банковата система на страната си и ако не бяхме във валутен борд, инфлацията щеше да е станала 3 хиляди лева към едно евро“, смята Бареков.

Той предупреди, че много големи бизнесмени в областта на оръжейна индустрия, хранително-вкусова промишленост, както и чуждестранни инвеститори ще фалират заради затварянето на КТБ и липсата на гаранции за всички депозити.

„4-5 от най-големите работещи предприятия в България, ако не си приберат парите от КТБ, а това са стотици милиони, просто приключват, те няма да платят заплати този месец и ще спрат да работят. Случаят с ТВ7, която не успя да си плати заплатите на служителите, ще бъде предвестник на това, което ще се случи“, уточни Бареков.

Според него днес политиците трябвало да вземат решение как ще върнат парите на честните хора, ограбени от КТБ, а вместо това хвърлили прах в очите на медиите с членство в Европейския банков съюз.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 01:19

Предполагам, че "честните хора" ще искат данъкоплатеца да им плати и "честната лихва" от 11% годишно, заради глупостта и алчността им? Ами да върнем и парите на комарджиите, които са изгубили в казиното. И на изгорелите в пирамидите от близкото минало и т.н. Аман от тъпанари и алчни глупаци.

15.07 2014 в 07:45

Барек - изгорЕ ли? Неколкото ти мелиона отлетеха ли? Браво. Откъдет дошло - там отишло. С радост целокупния народ ще гледа как се гърчиш в мъки от липса на пари и купени приятели. Изказвай се по-често за изгубените си мелиони, за да ми се подобрява настроението.

15.07 2014 в 00:52


Toya zashto ne izchezne v Bruxel da go pozabravyat s tapnite mu ? Neshto da ne mu se sluchi - mnogo kompetenten po vsichki vaprosi .Iska da e kato Siderov, ama nyama akala na ludiya i rusnatsite ne sa zad nego. Oshte...

15.07 2014 в 00:05

най-големия длъжник на КТБ е Гергов...
а истината е, че днес Роско ни баламосваше Какви еврозакони, какъв евронадзор, що за финтове са това? Ето думи на Б. Борисов: “Б. Б. заяви, .....че са заварили КТБ с 900 млн. в нея и … са намалявали държавните вноски. По думите му, в момента правителството е дало 1 млрд. в една банка, за да я "подпре"”. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1296056 Колкото и да сме прости, уверено може да направим заключението колко пари преди дни са налети в “друга банка” за подкрепа с/у ликвиден риск поради банкова паника... (разбира се е държ. тайна, но Б.Б. ни я каза, та вече знаем!) Това действие за «друга банка» е на основание чл. 33 от Закона за БНБ «При възникване на ликвиден риск, засягащ стабилността на банковата система, БНБ може да предоставя кредити в левове на банка за срок ...”
САМО ЧЕ това действие не е извършено от БНБ от 28май до 19юни за първата банка – КТБ. БНБ е отказало подкрепа на КТБ за ликвиден риск, възникнал поради банкова паника. ЗАЩО??? Ето въпроса, а отговор НЯМА.... баламосват ни с евронадзор, закани към неизвестни лица за отговорност..., чували, изнесени по тъмна доба,
А ОТГОВОР на НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС липсва,
ПИТАНЕ – НИЕ БЪЛГАРИТЕ БУДАЛИ ЛИ СМЕ така да ни прецакват?!?!?

14.07 2014 в 23:53

Цирк дьо Барек! Крадеца вика дръще крадеца!

14.07 2014 в 23:27

Оуч! Бюреков!!! Осъзнайте се! :))))
И вие ли, Бруте, залаяхте след като Корабът-Майка взе да пада от орбита?

14.07 2014 в 22:48

Ех адаш адаш,дали да ти предскажа бъдещето или си го знаеш?Не бих искал да съм на твое място,или се мислиш за безсмъртен?Значи си много тъп!Алелуя!!!!!!

14.07 2014 в 22:45

Тоя човек няма ли истински приятели или поне съветници да му съобщят, че съсвсем е изкукал? Поне няма да го обидят... Не мога да си представя що за аудитория е тази, която взема дивотиите му насериозно и го подкрепя в обреченото му начинание, наречено "новоизлюпен бг политик".

14.07 2014 в 22:45

Щом Бареков е недоволен, значи решението е добро!

14.07 2014 в 22:44

Източват пари, офшорки, създадени, с такава цел. Някои пирамидални дружества, специално създадени, с цел наливане на пари в техни сметки, обявяване на фалит или несъстоятелност като предварително 90% от трансферният капитал е трансфериран в редица малки чуждестранни фирми. Парите са изтеглени и фирмите закрити месеци и повече, преди обявяването на несъстоятелност на дружеството. Основните акционери не губят- парите им са възстановени нейде по сметки. Освен това те печелят тези пари вече свободни от данъци, понеже се водят изгубени, при фалита на дружеството. Това е практикувано многократно, по времето на Ал Капоне, в САЩ, а и досега по света. Коза Ностра го е прилагала не веднъж. И тук, по примера на големите по света, са създавани не една пирамида. Много хора бяха ужилени през годините тук. Ако не играете обща игра с Пеевски, Доган, Искров и др. видни личности, то като потърпевш в тази атака морално те подкрепям - не е приятно и лесно да ти стоварят толкова проблеми и то, чрез държавни механизми. Склонен съм да ти вярвам, защото логически имаш право. Но къде са досиетата за 3.5 млрд.? Ако ти управителя не знаеш, кой тогава? Не смея нито да не ти вярвам, нито да ти вярвам. За 3 млрд. какво ли не правят хора? Но ако си невинен, ти пожелавам успех в битката срещу атакуващите те! Няма да ти е леко... срещу теб е настръхнала и Гл.Прокуратура, Гриша Ганчев, Пеевски, Доган, Дпс, Бсп,... много. Но ако си невинен - успех!