Бареков: Политиците имат провинциално мислене, България е гето

OFFNews Последна промяна на 19 април 2014 в 12:55 7275 17

Николай Бареков

Снимка БГНЕС, Архив

"Те (старите политици - бел. ред.) самите имат провинциално мислене спрямо Европа. Обещаха преди 10-15 години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център. Обратното стана - България се превръща в едно европейско гето, за съжаление."

Това заяви пред ТВ 7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. По думите му същинският предизборен дебат с актуалните за ЕС теми не достигат до България заради нивото на родните политици. Според Бареков двете политически сили, които се борят за първото място - БСП и ГЕРБ, са установили статукво на политическата сцена, чиято единствена алтернатива е "България без цензура" (ББЦ).

"Нашето послание е много просто -българите заслужаваме повече. А нашата теза е, че политиците в България измамиха българския народ и не договориха с ЕС правила и шансове, каквито българският народ заслужава", каза Бареков.

Според бившия журналист през последните години унищожени са били и индустрията, и земеделието, а европейските средства са били похарчени за магистрали, "които не съществуват".

Бареков изрази увереност, че ББЦ ще е единствената партия, освен трите основни - БСП, ГЕРБ и ДПС, която ще намери място в новия Европейски парламент. Той уточни, че до момента е получил предложения от големите европейски семейства на либералите и консерваторите. Бившият журналист е уверен, че Реформаторският блок не може да му бъде конкуренция. Той изтъкна, че водачите на останалите формации, които ще се състезават на евровота, са били представители на Тройната коалиция.

Според Бареков алтернативата на неговата партия са само политици, които отдавна са "захапали кокала".

"Ние влязохме в политиката от немай къде, желаейки да променим ситуацията и да спрем крадливостта на българския политически елит. Българският народ има един прост избор – ще трябва да избира между нас и между Местан, Станишев, и Борисов. Ако той реши, че в края на краищата по-добре от Бареков и Росен Петров, и Каракачанов, и Ангел Славчев са Местан, Станишев и Борисов, ние ще уважим този избор и наистина ще свием платната. Но това е невъзможен сценарии, разбира се", заключи Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2014 в 23:47

Дай Боже гоямо землетръшкане в София,всички боклуци на България там живеят,да даде Господ камъни да падат от небето на София,защото много е замъчила българския народ,всички по чужбина ссамо софианци не бягат,дават в наем квартирки и ебат студентки,смеят се на другите българи които бягат в чужбина,майка ви в мамицата софиански свине,бардак камък на камъка да не остане,Господи спаси България от алчните софианци

19.04 2014 в 22:59

И защо се цупим, когато ни изобразяват като кенефа на Европа? Всичките смърдят, трябва да се пусне водата.

19.04 2014 в 21:37

Ако този не го пратим да си ходи, не сме народ.

19.04 2014 в 18:38

Не ни трябва от сутрин до вечер да се сравняваме с умираща Европа или зомбирана Америка,трябва да бъдем българи и да си ебем жените вечер и сутрин че да раждат повече българи,защото като изчезнем даже в историята няма да ни пишат,Европа ни онищожава защото сме от семето на Атила ,не сме славянски роби,ние два пъти сме разграбвали Рим и Атила българин се е женил на сестрата на Валентиана римского императора,всички Европейски царе се събрали за да спрат Атила и НЕ ГО ПОБЕДИЛИ

19.04 2014 в 18:05

Бареков е прав, но не съвсем. Част от политиците имат провинциално мислене. Още по-голяма част, сред които и Бареков нямат никакво мислене. Не им се отдава. Е, малък дял от тази прослойка има европейско мислене, но тях обикновено ги наричат педераси, продажници, подлоги на този и онзи и т.н. А като се замисля колко ли българи имат европейско мислене?

19.04 2014 в 16:51

Най-големият майстор на дудук седнал да ми говори за провинциално мислене. Скрий се бе смешник.

19.04 2014 в 15:21

Аз бих искал едни предсрочни парламентарни избори! Това правителство очевидно не работи като хората.

19.04 2014 в 14:48

Щом в България не се зачитат решенията на най-висшата съдебна власт - от страна на ПП и Министерства... сами си направете сметката до къде е изпаднала даржавността, до къде е стигнала наглостта на овластените у нас Политици...
За кой и за каква кауза да гласуваме, като всичко покрай нас се оказва пълен фалш и лъжа с бел доовластяване на вече достатъчно овластените политици?
Изхода е един - самолета /ЕС/ и след двучасов полет се изстрелваме минимум с двадесет години напред от тази вече пропаднала за Наше съжаление Държава "България"

19.04 2014 в 14:47

Щом в България не се зачитат решенията на най-висшата съдебна власт - от страна на ПП и Министерства... сами си направете сметката до къде е изпаднала даржавността, до къде е стигнала наглостта на овластените у нас Политици...
За кой и за каква кауза да гласуваме, като всичко покрай нас се оказва пълен фалш и лъжа с бел доовластяване на вече достатъчно овластените политици?
Изхода е един - самолета /ЕС/ и след двучасов полет се изстрелваме минимум с двадесет години напред от тази вече пропаднала за Наше съжаление Държава "България"

19.04 2014 в 14:43

Може ли поне на Великден да ни спестите показването на дудуци, съсели, прасета, и други подобни представители на ненормативната фауна? Благодаря предварително.