Бареков поискал да се изкаже в пленарна зала, но Миков му отказал

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2014 в 11:14 3784 11

Николай Бареков

Лидерът на "България без цензура" и настоящ евродепутат Николай Бареков е поискал да направи изявление в пленарна зала, но председателят на парламента Михаил Миков му е отказал, позовавайки се на правилника на Народното събрание.

Това стана ясно от изказване, което Миков направи преди почивката на депутатите в 11 ч. Той коментира новината в някои медии, че Бареков се кани да се изкаже в пленарна зала в качеството си на евродепутат.

Пред ПИК Бареков обяснил, че е поискал думата в пленарна зала с писмо до Миков. Бареков настоявал да вземе отношение по въпроса за актуализацията на бюджета. Лидерът на ББЦ заподозрял, че има заговор срещу него, след като достъпът до пленарна зала му бил отказан. Ето какво казва пред ПИК Николай Бареков:

"Разбрах, че Миков след консултации с другите партии е обяснил, че аз имам право да се изказвам в парламента само веднъж на 6 месеца и то, когато Орешарски дава отчет за европейските фондове. Твърденията на Миков са пълна глупост. Той, Местан и Борисов се уплашиха от мен, което значи, че има заговор на трите партии срещу ББЦ."

Малко преди почивката Миков реши да внесе яснота по темата, като заяви, че в правилника на парламента ясно е регламентирано кога евродепутатите имат право да се изказват в пленарна зала:

"Николай Бареков разпространява една, меко казано, невярна информация, че едва ли не аз съм го ограничил. Няма такова правно основание в правилника, не съм и провеждал консутлации с другите партии, защото сам съм решил тоя въпрос и няма нужда да се консултирам. Искам да обърна внимание на представителите на ЕС, че в правилника е уредено кои са въпросите, по които те могат да присъстват в пленарна зала. Всяко друго присъствие става след гласуване в пленарна зала. Отделно, че искането беше по въпрос, който не е точка от дневния ред."

Въпреки ограничения достъп до пленарна зала, Николай Бареков вероятно все пак ще се яви в сградата на Народното събрание, за да се изкаже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2014 в 19:14

Къде е тавариш Балкански да даде акъл?

10.07 2014 в 13:51

Докога медиите ще обръщате внимание на тази грешка на природата???

10.07 2014 в 11:53

ПАК ЗАМИРИСА НА - Ла*на

10.07 2014 в 11:48

Бареков развива мания на тема парламент. Все го влече да нахлува и се изказва там. Ама да се ощипе, да се събуди и да разбере, че НЕ Е народен представител! А на тези сънародници, които му позволиха да стане евродепутат, нека им тежи на съвестта, че поредният идиот и лъжец ще представлява България.

10.07 2014 в 11:48

На консултациите се навря, предния път пак неканен влезе у НС, сега пък ще се изказва когато за каквото иска. А това "аз съм евродепутат" много ми напомня на шефа на пикльовците "аз съм български народен представител, нямате право да ме пипате/гледате/говорите"

10.07 2014 в 11:44

Няма лошо да се изказва, защото просто трябва някой страничен човек да им покаже, че е време за оставка.

10.07 2014 в 11:36

Нека говорят.


А къде е оня монголоид с особения профил?

10.07 2014 в 11:31

Трябва да говорят тези, които имат какво да кажат. Рядко се случва така...

10.07 2014 в 11:29

Това недоразумение бареков пак се изказва неподготвен. Що за глупави и неорентирани хора може да има в България, че да гласуват за тоя малоумник-просто нямам думи.Хора замислете се - как може този нахален,подмолен и нагъл човек да стане политик.Та той за пари и родната си майка ще продаде.Това е човек без морал и чест - нали не очаквате такава утрепка да мисли за народац си!