Бареков отрече, че Карбовски влиза в "България без цензура"

Лилия Христова 13 февруари 2014 в 15:30 13833 17

Съвместен брифинг на
Съвместен брифинг на "България без цензура" и ВМРО

"Карбовски няма да става част от "България без цензура", не сме говорили на тема политика от години", заяви Николай Бареков на пресконференция днес в отговор на тиражирана в медиите информация.

"Няма да коментирам. Разни сайтове пускат каквото си искат и само затлачват информационния поток. Ще видите в неделя", бе краткият отговор на самият Мартин Карбовски, потърсен от ОFFNews с въпрос обмисля ли влизане в политиката.

Малко по-късно в личния си фейсбук профил журналистът пусна емоционално опровержение на слуха:

мама ви да иба, аз!
в момента съм разкостван, псуван, обиждан и мразен като Торквемада
само заради едно предположение???
че ще вляза в политиката?
това ли е нацията, която търси решение на проблемите си?
това ли са хората, с които трябва да живея, и не дай боже, да правя държава?
това ли е свободата, с която разполагам?
това ли са колегите, които информират людете?
изключителен обществен експеримент е това.
още трябва.
всички ние ще заслужим ужасната си съдба.
няма да ви карам да мислите, няма да ви мисля докато се карате.

Коалиция

На брифинга днес бе официално обявена коалицията на "България без цензура" и ВМРО и съвместното им явяване на изборите за евродепутати в края на месец май.

"Нашата цел е победата, имаме много допирни точки. Една от темите, която ни обединява много с ВМРО, е темата за членството
на Турция в Европейския съюз", каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Стана ясно, че коалицията е решила да поднови искането за референдум за членството на Турция в Евросъюза. 

Бареков добави, че ще предложи бившия телевизионен водещ Росен Петров за заместник-председател на партията. Самият Петров също присъства на пресконференцията. В първата му изява като политик той коментира, че "правителство проспива един важен факт, както ГЕРБ проспа войната със Сирия – че Турция се превръща в ислямска, фундаменталистка държава.

"Ние Ал Кайда не трябва да я пускаме в Европа", заяви още Петров.

"Турция се меси във вътрешните работи на България. Ако си спомняте, точно преди 3 години на съвместна пресконференция в София, в Министерския съвет на Република България, Ердоган обяви кой е главният мюфтия на България. Не е Недим Генджев, който след съдебно решение беше възстановен на поста, а този, който е удобен на Турция. Като говорим за референдум и за вмешателство на Турция, ние не говорим против българските мюсюлмани", коментира Красимир Каракачанов от ВМРО.

От двете партии акцентираха и върху връщането на казармата, която се предвижда да има "пазарна ориентираност".

От "България без цензура" обявиха, че подготвят шествие тази събота, което ще стартира 12:00 ч. от Моста на влюбените. В него се очаква участие да вземат 10 000 симпатизанти на партията от цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!