Бареков: Няма да правя лични услуги на бизнесмени

OFFNews 01 февруари 2014 в 00:52 4201 27

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заяви пред БНТ, че партията му ще бъде лобист за бизнеса, но не на цената на услуги, а на принципни промени.


„Ние предлагаме сделка към т. нар. капиталисти – да бъдем политическа сила, която да работи за възраждането и за развитието на българската икономика. Няма да правя лични услуги на бизнесмени, независимо от това дали ни подкрепят“, подчерта той.

Бареков коментира твърденията на ДПС за популизъм в посланията му: "Какъв популизъм има в това да назоваваш истинските проблеми на хората и да настояваш за капитализъм с човешко лице?". Той декларира, че няма да прави коалиции нито с ДПС, нито с друга от парламентарно представените в момента партии. Бареков бе категоричен, че депутатските места, които спечели "България без цензура", няма да са в полза на правителството или на противниците му и добави, че ако спечели две или повече места на евроизборите, още в нощта на вота ще поиска предсрочни парламентарни избори, които да се проведат до октомври 2014 г.

Лидерът на "България без цензура" оповести, че „няма нито една стотинка, паднала от небето“. „Всичките ми средства са на базата на договори. Аз съм единственият политик, който тази седмица разреши да падне банковата тайна на доходите му и отвори сметките си за данъчните“, каза Бареков и призова и останалите партийни лидери да последват примера му.

„Зарязах си професията, която обичах и слязох при хората, при социални слоеве, забравени от Бога и от политиците. Ние сме последната надежда, защото сме новите лица. Омръзна ми да плащам грешките на другите. В един момент се оказа, че плащаме моралната цена на грешките на българските политици. Крайно време е да заявя готовност за водачество“, заключи Бареков.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!