Бареков: 2015-а ще е най-тежката година заради бутафорния кабинет

OFFNews 12 декември 2014 в 22:17 6715 11

Кабинетът „Борисов-2“ е най-некомпетентният за целия преход. Няма как да дам 100 дни толеранс на такова правителство. То стартира много лошо и първо българският народ ще плати цената с мизерия още тази зима. Едва след това политиците ще понесат вината, а Борисов накрая ще опере пешкира. 2015 ще бъде най-тежката година. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в интервю за bTV.

Само за един месец управление Борисов и компания натресоха на народа около 12-13 милиарда дълг – 4 милиарда актуализация за бюджета за 2014-a и 8 милиарда за бюджета за догодина. „Красивите и умните“ протестираха преди време само за един милиард дълг, който искаше да тегли Орешарски. Сега управляващите спечелиха изборите с обещание да се провеждат реформи, а приеха бюджет, в който не са заложени никакви реформи, няма разчети колко ще струват тези реформи и какво може да си позволи държавата. Няма как да дадем толеранс на правителство, което нито съдържа в себе си желание и потенциал за реформи, нито има експерти. Това, което Дянков остави в наследство, сега продължава. Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено, добави лидерът на ББЦ.

Той обяви правителството на Борисов за бутафорно: "Борисов, в ролята си на конструктор на четворната коалиция, сам си продуцира удобните партньори. Държава, в която убиват свидетели, всекидневно има ксенофобски изцепки, където изчезва шефът на тайните служби - това е една бутафория, за която някой ще плати цената и това ще стане още през идващата тежка за българите зима. Политиците да спрат с празните приказки, защото народът трябва да се храни".

Бареков нападна и министъра на здравеопазването Петър Москов, като посочи, че вместо да прави реформа в сектора, разединява и без това разстроеното общество и всява смут с изказванията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!