''Български възход'' е готова да сътрудничи с всички партии в парламента

OFFNews 22 октомври 2022 в 14:11 2288 1

Виолета Комитова и Румен Йончев

Снимка БГНЕС

Виолета Комитова и Румен Йончев

Само чрез взаимодействие между отделните политически партии могат да се решават проблемите на българското общество. Ние се отзовахме на вашата покана, за да покажем, че ще съдействаме, ще сътрудничим и ще търсим решения с всички партии в българския парламент.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на "Български възход" Виолета Комитова на срещата с контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Комитова коментира, че е била много учудена от това, че евроатлантически партии в парламента са в "някакво жестоко стълкновение".

Смятам, че това трябва да се преодолява, ако те наистина са евроатлантически, каза тя.

В началото на разговора в сградата на Народното събрание президентът Плевнелиев благодари на "Български възход" за уважението, за диалога и за правилния подход.

Зад всеки успех се крие правилният подход, отбеляза той.

Когато политическите партии се оградят в окопите, не си говорят, не търсят диалога, не търсят съгласието, ние няма да успеем, коментира Плевнелиев.

Той отбеляза, че тези консултации по никакъв начин не целят създаването на каквото и да било правителство или коалиции, а търсенето на решения и на съгласие.

По-рано днес контактната група имаше среща с представители на ПГ на ГЕРБ-СДС. Официален отказ за разговор е получен от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". В понеделник предстои среща с ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!