Българската радикална левица стяга коалиция за вота

OFFNews 02 август 2014 в 16:55 3413 8

Снимка levicata.org

Политическа партия "Българската левица" - член на Европейската лява партия, преговаря за коалиция, с която да участва в предсрочния вот.

Днес във Велико Търново се проведе изнесено заседание на Националния комитет на "Българската левица" , на което е обсъдена подготовката за предсрочните парламентарни избори.

Вече два пъти сме водили разговори със Зелената партия с лидер Александър Каракачанов, но е възможно създаването и на по-широка лява коалиция, каза съпредседателят на "Българската левица" Христофор Дочев.

Радикалната левица планира да регистрира листи във всички избирателни райони, като ще се бори за гласовете на "смачканите социални групи в годините на прехода - пенсионерите и ощетените трудови хора и младежи".

Ние сме против водената от управлявалите в последните 25 години неолиберална политика и искаме радикална промяна за ускорено социално-икономическо и демократично развитие на България, каза още Христофор Дочев.

Крайната цел на партия „Българската левица“ е "смяната на капиталистическата система с нов, демократичен социализъм - без каквато и да е диктатура". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!