Българската прокуратура остави в ареста за 72 часа руския опозиционер

OFFNews 30 юли 2014 в 23:51 1770 10

С постановление на прокурор от Върховната касационна прокуратура 72 часа задържане под стража получи руския опозиционер Николай Кобляков.

Кобляков, който е френски и руски гражданин и един от най-отявлените противници на режима на Путин беше арестуван на летище София.

Повод за искането за постановената от прокурора мярка е искане от съдебните власти на Руската федерация. Искането е подписано от Интерпол - Москва. В него се настоява и за екстрадирането на опозиционера в Русия за наказателно преследване за измами, извършени в периода 2004-2005 година.

Няма яснота за основанието, въз основа на което се иска задържането. Не е известно какво е това престъпление, което Кобляков е извършил.

Въпреки че искането за ареста е подписано от Интерпол-Москва, името на Кобляков не фигурира в регистъра на издирваните от Интерпол лица, който е публичен. Ако Кобляков действително е издирван от Интерпол, би следвало да е задържан още на летището във Франция, откъдето е тръгнал за България. Това обаче не е станало.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!