Българка, работила за две ведомства в Нидерландия, стана зам.-министър у нас

OFFNews 26 юли 2023 в 18:56 6182 1

Ивелина Дундакова

Снимка gov.bg

Ивелина Дундакова

Назначени са двама заместник-министри - в МВР и в министерството на финансите.

Ивелина Дундакова е назначена за заместник-министър на вътрешните работи. Тя е дългогодишен кадър на Министерството на вътрешните работи. Към настоящия момент е началник отдел „Регионално сътрудничество и международни организации“ в дирекция „ЕС и международно сътрудничество“, а преди това е била главен експерт в дирекция „Анализ и политики“ в МВР.

Ивелина Дундакова е заемала поста на съветник към Националния координатор за противодействие на тероризма и сигурността под Министерството на правосъдието и сигурността в Нидерландия. Тя е работила и като анализатор на риска в данъчната служба към Министерството на финансите в Нидерландия. Завършила е „Международни отношения и проблеми на сигурността“ в Софийския университет и „Управление, икономика и право“ в „Inholland University“ в Ротердам.

Милена Райкова е назначена за заместник-министър на финансите, считано от 1 август. Преди да поеме поста, е работила в Сметната палата - била е съветник на председателя и главен експерт в същата институция. Райкова е работила като финансов контрольор в Българската национална телевизия и като главен финансов инспектор в Агенцията за държавна финансова инспекция. Милена Райкова има богат опит и в частния финансов и застрахователен сектор. Магистър е по „Финанси и кредит“ от Университета за национално и световно стопанство - София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!