"Българите излизат по улиците, защото искат добри отношения с Русия"

OFFNews 27 февруари 2015 в 23:04 3561 19

Трябва да търсим начини за умиротворяване на обстановката в Украйна. Нужно ни е балансирано отношение както към Украйна, така и към Русия, заяви пред БНТ председателят на БСП Михаил Миков.

Той е категоричен, че външният ни министър и президентът се държат като крайни русофоби.

Излъчват се сигнали, които са вредна за България политика. И русофоби, и русофили трябва първо да отстояват интереса на страната ни. Този изпит трябва да го издържи всеки. И от начина, по който се е представил, хората ще го оценяват. Така както БСП отстоява това, което е в интерес на България – да има добри отношения с Русия. Това искат българските граждани и те излизат по улиците, защото не го получават, каза председателят на БСП.

Наблюдавам с внимание какво се случва в Гърция. Затова смятам, че големият урок от краха на неолиберлния модел трябва да го осъзнаят не само гърците, но и цяла Европа трябва да го направи. Защото колкото по-рано се случи това, толкова по-добре ще бъде за всички на Стария континент, коментира Михаил Миков.

Хората трябва ясно да знаят, че условията по дълга от 16 млрд. лв за нас са заробващи и тепърва българите ще го научават, заяви председателят на БСП.

По думите му заемът от 16 млрд. лв е най-големият дълг в историята на българската държава, като заедно с лихвите се натрупват около 25 млрд. лв.

Правителството избра да плащаме лихви в чужбина. Да се откажем от суверенитет. Дори цялата подсъдност е в ръцете на чужди съдилища, заяви социалистът.

Даже партньори на управляващите като Първанов не вярват на обещанията на финансовия министър. Как тогава българският гражданин, който трябва да плаща, да повярва? - попита Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews