България на гражданите: Проблемният трафик е големият провал на Фандъкова и Борисов в София

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2019 в 14:35 1514 0

Изграждане на Околовръстното и започване на безпрепятствени вътрешни градски рингове, които да разтоварят центъра на София от паразитния трафик – това е сред топ приоритетите на кандидатите за общински съветници в столицата от коалиция „България на гражданите“, която застава зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет.

Според тях именно системното нерешаване на този проблем за над 10 години управление на ГЕРБ в София е сред големите провали на Йорданка Фандъкова и предишния кмет Бойко Борисов.

Представителите на коалиция „България на гражданите“ твърдят, че ще бъдат гарант за прозрачност при обществените поръчки, спиране на дискриминацията на малките и средни предприятия и повишаване на конкуренцията.

Кандидатите за общински съветници от листата декларират и че ще работят за подобряване на инфраструктурата – изграждане на тротоарите и премахването на спрелите коли от тях, както и за изграждане на вътрешни рингове.

Според тях има необходимост от намаляване числеността на чиновниците с поне 10% и провеждане на тестове за професионалната им компетентност.

От формацията ще настояват за компенсиране на собствениците на имоти, които са отредени за междублокови пространства или зелени площи, с равностойни общински имоти или суми от държавния и общинския бюджети, за да се запазят настоящите общи пространства и да се даде възможност за изграждане на нови паркове.

„Ще работим за дигитална община, в която всички общински административни услуги могат да се предоставят по електронен път“, заяви лидерът на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев.

Той обаче уточни, че за да бъде изпълнена програмата, столичани трябва да се доверят на Мая Манолова и да я изберат за кмет, както и да подкрепят листата на коалиция „България на гражданите“ за общински съветници.

Председателят на ЗНС Румен Йончев пък определи сегашното управление на София като мъгла.

„Имаме общински съветници, които никой не познава. Не е тайна, че партия ГЕРБ няма мнозинство в СОС, но управлява общината. И същите тези днес обикалят улиците и обясняват, че са били опозиция, искат нов мандат. Тази мъгла е убийствена. Докато я има тази мъгла, няма да има инвестиции, няма да има развитие. Затова нашата цел е първо и преди всичко да разсеем мъглата, да кажем кой управлява общината и чак след това да говорим за политики“, категоричен бе Румен Йончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X