България благодари на Испания и Нидерландия за солидарността при охраната на въздушното пространство

OFFNews 16 февруари 2022 в 22:04 1869 5

Снимка mod.bg

В първия ден на редовната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел Стефан Янев благодари на "Испания и Нидерландия за подкрепата им по отношение на демонстрираната съюзническа солидарност при охраната на въздушното пространство".

В своето изказване българският министър на отбраната е представил решението на правителството "за принос на страната ни към съюзните усилия чрез изграждане на българска батальонна бойна група, под командването на български офицери, с възможност за попълване при необходимост на дефицитите от способности от съюзниците".

На заседанието на Северноатлантическия съвет са разгледани предизвикателствата за сигурността в Европа - с акцент върху обстановката в и около Украйна и развитието на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО.

Министрите на отбраната са обсъдили "усилването на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО по целия източен фланг, включително разполагането на допълнителни отбранителни формирования, отчитайки националните позиции на страните домакини".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

5

Bace7

17.02 2022 в 03:50

Докъде я докарахме, платен рекет на американците 2.5млрд лв за несъществуващи самолети, на територията ни чужди бази, и някакви нещастници "поканени" да охраняват въздушното пространство от филанкишиите и иранците. Руснаците за 1 минута могат да блокират сателитната навигация и да заглушат електронните канали, и тия ще паднат в морето, защото и север не знаят къде е.

23293

4

Стефан

17.02 2022 в 01:09

Умрем от любопитство, колко секунди ще ме охраняват от руснаците, след като руските радари ги хванат.
А то тия самолетчета ще въртят кръгчета, и няма да взаимодействат с никого.
Клоуни.
 
X

Да помогнем на украинските деца!