Бъчварова се договори България да връща нелегалните мигранти в Турция

OFFNews 05 май 2016 в 23:52 3834 2

Снимка МВР - Пресцентър

Министрите на вътрешните работи на България и Турция подписаха Протокол за прилагане на Споразумението между ЕС и Турция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица.

Целта на протокола е да осигури връщането на мигрантите, влезли нелегално в България, обратно на турска територия, а също и да пресече пътищата на нелегалната миграция и на хората, организиращи нелегалния трафик.

България е първата държава членка на ЕС, с която Турция подписва такъв документ, посочи министър Ефкан Ала и допълни, че този протокол е изключително важен за бъдещата работа и прилагането на механизмите за ефективно взаимодействие.

Днешният акт е още една крачка в установеното изключително добро взаимодействие, подчерта министър Румяна Бъчварова и изрази увереност, че документът ще даде реални резултати, които са в интерес и за двете страни – практическа рамка и детайлно разработени процедури.

Българският вътрешен министър припомни предприетите през последните месеци стъпки - подписването на Споразумението за тристранния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество ГКПП Капитан Андреево между България, Гърция и Турция, както и работата по изготвянето на правилата за неговата дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

2

XR4

06.05 2016 в 02:15

ПП."и"-то да не се чете...Явно вече доста ми се спи.

13214

1

XR4

06.05 2016 в 02:14

Най-после и да се свърши нещо полезно в тая държава!