Австрия няма да изпраща военни на границите на България и Сърбия

OFFNews 11 октомври 2016 в 15:38 3866 2

Австрия няма да изпраща военни за охрана на границите на България и Сърбия заради мигрантската криза. Това стана ясно от думите на австрийския министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил, цитиран от в. "Ди Пресе". 

Причината е, че в момента това не е възможно заради съществуващата правна ситуация, уточни той. 

"Белград не се нуждае от хора по границата, а сръбското законодателство и не предвижда подобна възможност. Страната обаче има нужда от финансова и техническа помощ и вече е отправила искане за асистенция в тези области", обясни Доскоцил.

Що се отнася до България, Доскоцил обясни, че отношенията между двете страни все още не са на такъв етап, че такива искания да бъдат удовлетворени. 

България има конкретни идеи как да бъде подкрепена, ние обаче не сме толкова напреднали двустранно, не можем да изпълним тези идеи, коментира Ханс Петер Доскоцил.

По отношение на австрийския военен персонал в Унгария, който се състои от 75 души, министърът заяви, че това е хуманитарна операция, понеже Виена няма право да действа оперативно там.

Той допълни, че за момента няма планове за по-нататъшни операции на въоръжените сили. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

11.10 2016 в 17:21

"Що се отнася до България, Доскоцил обясни, че отношенията между двете страни все още не са на такъв етап, че такива искания да бъдат удовлетворени. "
Демек , принципно бихме ама вие сте корумпирани селяндури и предпочитаме да затворим нашите граници , пък останалите решихме за вас гореща точка , заедно с другите селяндури в групата Гърция и Италия.