Аватар на Карадайъ повежда ДПС, Пеевски - веднага след него (пълната листа)

OFFNews 19 април 2019 в 15:45 6610 0

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще води листата на движението за евровота на 26 май. Веднага след него се нареждат медийният магнат Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. 

Листата е била утвърдена от Централното оперативно бюро на партията вчера, съобщи първо сайтът rodopi24, който често публикува вътрешнопартийните тайни.

Според изданието със сигурност Карадайъ няма да пътува за Брюксел и евродепутати ще станат Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

При добро представяне на ДПС шанс за ЕП има и петата в списъка Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони.

Ето и цялата листа на ДПС:

1 Мустафа Карадайъ

2  Делян Пеевски

3 Илхан Кючюк

4 Искра Михайлова

5 Атидже Али – Вели

6 Севим Мусак

7 Станислав Анастасов

8 Сюлейман Сюлейман

9 Антоанета Асенова

10 Гюлфие Арнаудова

11 Петър Чобанов

12 Сузан Мехмедова

13 Синан Пехливанов

14 Танер Кабилов

15 Синай Якуб

16 Ертен Анисова

17 Цветан Енчев

Изненадващо сред имената в листата липсва това на зам.-председателката на ДПС Филиз Хюсменова. Според запознати обаче тя сама е поискала това, като е изтъкнала лични причини за решението си.

На предишните евроизбори Пеевски пак бе избран за евродепутат. Тогава обаче той предпочете да остане в България и отстъпи мястото си на Искра Михайлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови