Атанасов: Радев ясно се позиционира на страната на Русия

България ще предостави възможната помощ на Украйна, без това да се отрази върху боеспособността на Българската армия, увери съпредседателят на ''Демократична България''

Ружа Райчева 07 юли 2023 в 10:45 1894 5

Атанас Атанасов в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Атанас Атанасов в парламента

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че президентът Румен Радев "ясно се е позиционирал на страната на Русия" по време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България

Вчера на срещата си със Зеленски Радев няколко пъти нарече войната в Украйна "конфликт", на което Зеленски реагира с думите "Надявам се, че хората в България разбират, че това не е конфликт, а война. Ако това е конфликт, държавата не се напуска от милиони хора". Той се обърна към Радев и с предупреждението, че "ако Путин нападне България, военните ви резерви няма да са достатъчни". В отзвук след срещата Politico публикува статия, озаглавена: "Зеленски разби Радев, смутеният български президент помоли медиите да напуснат".

Днес в кулоарите на Народното събрание Атанасов заяви, че по време на посещението на Зеленски са "паднали някои маски". 

"Ние и българската общественост знаем колко трудно се състави това правителство, но се видя, че това е било изключително важно - да имаме редовно правителство. И това го казвам на фона на заявената позиция на президента Радев, който вчера ясно се позиционира на страната на Русия. Това беше за мен важно от тази среща", каза Атанасов. 

По повод работата на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" той каза, че се надява "господин Борисов да е узрял", за да може да се вземат важните решения за кадровите назначения. 

"Да потърсим най-качествените хора, които да запълнят регулаторите и институциите. Ние сме държавата на изтеклите мандати", заяви съпредседателят на ДБ. 

На въпрос дали Зеленски наистина е поискал ПВО от България, Атанасов каза, че няма да бъде дадено нищо, което да се отрази негативно върху сигурността на държавата. "България ще предостави възможната помощ на Украйна, без това да се отрази върху боеспособността на Българската армия, бъдете сигурни в това", увери ген. Атанасов и уточни, че това означава България да предостави „това, което ни е излишно“.

"Аз много благодаря на Радев, че ме обвинява в евроатлантизъм", каза още Атанас Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

6

Д-р Мазникуров

09.07 2023 в 20:13

Важна обява! Пасольството на РоZZийската Пфедерация и "Центъра за Интернет ИZZследвания" организират и приканват своите скъпи щатни и нещатни сътрудници и приятели в Задунайская Губерния - Болгария, да се запишат в ускорени курсове на ниво Магистърска степен, за получаване на диплома и сертификат "Полезен Идиот" :)!!!Побързайте, местата са ограничени! Вече няма да сте обикновени копейки, мурзилки, ватенки и чебурашки, че да ви се присмиват разни нацисти и врагове! Ще се превърнете в уважавани, блестящи АНАЛизатори на обществени процеси и събития, ще усвоитете научни методи за прокарване на прости (и абсурдни) "опорки" от "неутрална" позиция, и за защита и промотиране на много и на разнообразни "алтернативни гледни точки"! Даже ще можете и да прозвеждате такива! За отличниците ще има специален прием, награди и изненади от прекрасния и уважаван проф. МУтрофанова, Пасоль РоZZийской Пфедерации у нас :) ...

12407

4

Bad Horse

07.07 2023 в 14:30

Много по-важно за него е "да запази лице", театрално на инат да се прави че всичко е наред и позицията му е логична и държавническа, и само роса го вали не го плюят хората... Също като Б.Б, КУрнелия и подобна сволоч, те има едно ОГРОМНО ЕГО, което няма да им позволи да признаят че грешат, да поискат прошка, да подадат оставка... За това се иска да си човек.

Мисля че Радев разбира че е сгафил, но ще продължава да си стои на поста докато буквално не излезе половин София на площада да вика "Оставка!" А това няма да стане. Така че сме с него до края на мандата му...

1935

3

Муню

07.07 2023 в 13:20

Абе всички в бг знаят,че Радев е руски до червата си!
Едно ми не е ясно и то е, че ако вакличката купейка може да събере гласове за референдум (за отлагане на еврото) , защо про-атлантиците не направят реферндум за предсрочни президентски избори???
Все пак, народа го е избрал и е редно пак народа да гласува дали да остане или да бъде - буквално уволнен!!!

936

2

escrin

07.07 2023 в 13:08

@Bad Horse
не мисля, че съществува такъв проблем. тия, които се интересуват от ситуацията в Украйна, знаят как стоят нещата в българската политика. Останалите, те не знаят даже къде точно е България. Попадал съм на хора, които си мислят, че в България няма електричество, а жилищата са някакви колиби с огнище, като в Африка. Преди години бях за известно време в Англия. Веднъж на един обект, където основно беше електричарска работа (къща на някакви богаташи, имаха прислужница някъде от Югоизточна Азия, май Малайзия), тая прислужница ме пита откъде съм. Аз й казвам, от България, докато ръчкам ел.инсталцията в същия момент. Оная женица ми вика WOW, как така българин се занимава с електричество, вика аз мислех, че на вас само ви дават да берете ягодите. Хаха :)

12407

1

Bad Horse

07.07 2023 в 11:34

Такъв срам не съм брал отдавна. Повечето интернет мисли, че Радев изразява позицията на правителството и народа и ние сме като Унгария.

Нямат разубеждаване... Абе, като цяло да се шибат, важното е украинците да знаят истината и да не се срамуваме пред тях поне.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика