Атанасов: Искат имунитета на Борисов сега, за да не се състави правителство

Президентът щеше да ни набие при връчването на втория мандат, заяви лидерът на ДСБ

OFFNews 31 май 2023 в 08:31 3821 2

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/архив

Борисов нека се бори и защитава, заяви лидерът на ДСБ

Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този период Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали вторият мандат за съставяне на правителство. 

Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов по повод поискания от Софийска градска прокуратура имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за "Барселонагейт".  

„Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата, щеше да ни набие и ни изгони. „Ето ви папката, но да ми я върнете празна“ – това не е работа, г-н Радев“, посочи Атанасов.

Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за „Барселонагейт“ – аз не знам. Но съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера щяха да го арестуват, за да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“, подчерта той.

По думите на Атанасов главният прокурор Иван Гешев и президентът Радев работят да не се създаде правителство.

Служебната власт има интерес да продължи до местните избори, тъй като има замисъл в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически проект, създаден от президент, катастрофира, подчерта Атанасов.

Някои позиции ще бъдат променени, за да придобие правителството експертен профил. Право е на Николай Денков да подбере кандидатите за министри. Той води разговори, за да окомплектова екип. Ние сме му дали мандат да подбере и предложи. Парламентарната група ще го гласува. Трябва да бъде съгласувано и с Мария Габриел,  уточни председателят на ДСБ. 

Правителство с втория мандат ще бъде съставено. Още днес започват разговорите, каза още Атанас Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-395

2

Vitorio

31.05 2023 в 09:32

Ами господин генерал, държавата има остра нужда от пари, банкянскиат бандит Боко е седнал върху огромен заграбен капитал, който трябва да бъде разследван и върнат в патремониума на държавата и нейната хазна!
Няма какво да се чака ПВУ, и пари на заем, хващат се бандитите за ушите и връщат заграбеното, няма друго положение, без справедливост няма живот! Lex Rex!!!
Бойко потъпка всеки закон публично, трябва да му се обясни кротко, че всички знаем че и той знае, и да си събира бохчичката и право при бай Ставри в централният софийски- строг но справедлив е човека и да мисли какво да го прави и как да го изправя за да влезе в правият път на стари години!
Ето един Саркози не го е страх, и Берлоскони, и в Румъния!
Няма страшно и без Б.Б ще изгрее слънцето, сега е дошло да влиза в пандела!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews