'Атака' се разграничи от изказването на Симеонов за Йончева

OFFNews 31 януари 2019 в 14:57 3357 0

Депутатът от "Атака" Павел Шопов разграничи партията от декларацията, която Валери Симеонов направи в парламента от името на "Обединени патриоти" по-рано днес. В нея Симеонов коментира аферата "Ало, Банов съм" и изрази притеснение, че БСП злоупотребяват с Елена Йончева.

"Когато изявлението не се прави от името на председател или зам.-председател, депутатът, който прави изявлението, следва да бъде упълномощен", заяви депутатът от Шопов пред репортери в Народното събрание, подчертавайки че такова нещо не се е случило. "Водещият на заседанието г-н Емил Христов неправомерно и в нарушение с правилника му даде думата", допълни депутатът.

"В тази връзка ние се разграничаваме - ние, имам предвид партия "Атака", а считам, че и цялата парламентарна група "Обеднени патриоти" би трябвало да се разграничи и да не се ангажираме с него", заяви той. "Г-н Симеонов не би трябвало да прави такива изявления, с които да ангажира ПГ "Обединени патриоти", тъй като е прекалено рисково", допълни Шопов.

Той още подчерта, че казусът е чисто формален и не става въпрос за позицията на Симеонов като такава. "Не говоря по същество за това, което г-н Симеонов е казал, въпреки че и за това можем да говорим. Г-н Симеонов си позволи от името на ПГ да прави изявления, които са едни такива оправдателни, обяснителни във връзка с чисто негови, на НФСБ и той като нейн лидер проблеми", заяви Шопов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови