Атака поиска заличаване на парламентарната група на Патриотите

OFFNews 09 септември 2019 в 15:10 4144 0

Снимка БГНЕС, архив

Волен Сидеров

Заличаване на парламентарната група "Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" поиска "Атака" в писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщават оттам. В него се настоява още депутатите от партиите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да бъдат обявени за независими.

Основание за реакцията им е изключването на лидера на АТАКА и съосновател на коалицията Волен Сидеров и колегите му Десислав Чуколов и Павел Шопов и последвалото напускане на останалите депутати от т. нар. парламентарна група на ОП.

В мотивите си до председателя на НС те се позовават на Коалиционното споразумение между трите партии, където в чл. 16 изрично е записано името на ПГ. След изваждането на АТАКА от формацията името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването ѝ в специалния регистър на парламента по смисъла на чл. 14, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на НС.

Според тях в момента се прави опит да се обяви за легитимна парламентарна група, която след изваждането на АТАКА вече не съществува.

Те настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, до решаване на казуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови