Асен Василев представя програмата за управление

OFFNews 06 юли 2022 в 07:56 2508 1

правителство

Снимка БГНЕС

Асен Василев

Очаква се днес да бъде представена програмата за управление на ново правителство с премиер Асен Василев. Програмата ще е за период от 6 месеца. Ден по-рано Атанас Атанасов от "Демократична България" обясни, че след тях кабинетът ще поиска вот на доверие.

Очаква се предложеното от "Продължаваме промяната" да се гласува в петък.

Кирил Петков повтори вчера, че се разговаря с всички освен с четирима - Слави Трифонов, Делян Пеевски, Бойко Борисов и Костадин Костадинов, и призова народните представители да решат към кого да бъдат лоялни.

"Няколко човека трябва да решат към кой им е лоялността - към тяхната партия и лидер, който според мен, не е изпълнил обещанието към народа, или към всички нас да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза", заяви премиерът в оставка основно към представителите на "Има такъв народ" и "Възраждане".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини за пореден път "Продължаваме промяната" в безпрецедентно купуване на гласове.

"Ако успеем да съберем 121 депутати, първият закон, който ще приемем, ще бъде за КПКОНПИ, който ще започне да разследва корупцията, която се случва в последните 12 г. в България", отвърна Настимир Ананиев от ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки