Асен Василев: Няма да отминем. Това е началото на една промяна (видео, обновена)

Оставката на кабинета ще е най-добрата антикризисна мярка - но в услуга на мафията, заяви вицепремиерът в емоционално изказване от трибуната на НС

OFFNews 16 юни 2022 в 12:12 7121 6

Парламентарна трибуна

Снимка БГНЕС

Асен Василев с част от министрите слуша дебата. На преден план: Мустафа Карадайъ от ДПС

В емоционално изказване от парламентарната трибуна вицепремиерът Асен Василев се обърна към ДПС по време на днешния дебат за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

„Вие говорите с надежда за нашето пребиваване в политиката. Че ние сме нещо временно, което ще отмине. Няма да отмине. Това е началото на една промяна, която българското общество поиска и, която то ще иска по площадите всеки ден“, заяви Василев.

"Ние се борим срещу вашите задкулисни уговорки и хората, на които пълните банковите сметки с начина си на управление“, каза той.

Асен Василев Снимка: БТА

Вицепремиерът и финансов министър добави, че „32 години ДПС е в политиката. Най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС и в същото време едни от най-богатите хора в държавата са членовете на ДПС“. Той обвини движението в безпардонно и безцеремонно крадене.

Оставката на правителството наистина ще е най-добрата антикризисна мярка, както твърди ДПС, но това е мярка в услуга на мафията, каза още Асен Василев.

Как протече дебатът за оставката на Никола Минчев

„Да, това е най-добрата мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на „Капитан Андреево“ и всички, които заграбват милиарди от народа. Защото те са в криза“, заяви Василев.

Мустафа Карадайъ взе думата и отново нарече "Продължаваме промяната" и правителството "случайни минувачи". Той заяви, че кабинетът "Петков" прави политика в името на фирмите на мафията и "задкулисието".

Последва кратка почивка, след която Василев отново взе думата.

"За шест месеца това, което нашето правителство направи за отдалечените и бедните райони, е да договорим да има в Плана за възстановяване хеликоптерна медицинска помощ, спешна помощ и половината пари да отидат в най-пострадалите северни райони. За 32 години това, което ДПС направи, е да направи Делян Славчев Пеевски най-богатия човек в държавата и да построи палата в Росенец за г-н Доган. Това е равносметката", заяви Василев.

Йордан Цонев от ДПС отговори на това изказване с думите: "Защо позволявате на този случайник и на други на министри да тропат по трибуната. Откъде накъде да тропа, за да каже, че ще се бори с корупцията. Ами една година си на власт, какво прави в тази година? Затъваш до гуша в собствените си схеми, на спонсорите схеми, на Прокопиев схемите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

700

7

VN1234567

17.06 2022 в 18:26

Този палячо с жабешката физиономия защо не се скрие откъдето е дошъл? Крадецът вика "Дръжте крадеца!". Какво говори за безпринципни коалиции, като от тяхната по-грозна няма?! Пълните Продажници, Дай България, чалгарите и комунетата следващия парламент ще го гледат само по телевизията.

-480

5

Октим

16.06 2022 в 17:45

Възхитен съм от Кокорко! Първият човек от 30 години насам, който имá смелостта да каже истината директно в очите на побеснелите читаци и назове престъпните им деяния с истинските им имена! А факта, че веднага след това настъпи фазата на “ах, колко сме обидени“ и истерична отбрана , доказа още веднъж правотата на думите му!

1973

4

autogentile

16.06 2022 в 16:42

Брейй… и Offnews минали на страната на мафията. Взеха да трият коментари, засягащи ДПС. Ама казвайте ги тея работи отрано - да не си губя времето да ви чета.

12182

2

sawall

16.06 2022 в 14:29

България си заслужава управлението такова каквото е. Ако не го заслужавахме, това което се случва в момента нямаше да е възможно.

5827

1

pisnamiotmutri

16.06 2022 в 12:49

Много гнусно видео Карадая му ръкопляска истерично. Толкова нагли калинки Копейката и той се хили. Това не е гавра с ПП, това е гавра с България.