Асен Василев към прокуратурата: Не били компютри, а компоти

OFFNews 13 януари 2023 в 20:55 5753 6

Асен Василев

Снимка ПП - пресцентър

Асен Василев

В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод днешния брифинг на прокуратурата.

„Не били компютри, а компоти“ - каза още Василев.

От пресцентъра на ПП заявиха, че "внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите".

"През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка. В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и „Борика“ АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени" - посочват още от пресцентъра на ПП.

"Димките, пуснати от прокуратурата, имат само една цел: да заглушат дебата за контрол над главния прокурор и липсата на осъдителни присъди по всички ключови разследвания като това за АМ „Хемус“, Капитан Андреево и къщата в Барселона" - коментира Асен Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

5

Става интересно :)

-795

4

Дедо МразИ

14.01 2023 в 09:23

Да не се окаже че ще намагнитят я Лъжеца, я Крадеца, я Проко за пране на пари и връзки с мафията ;-)

4738

3

Того

14.01 2023 в 05:49

Дали пък наистина не е реална опасността, главния каскет на Републиката да попадне в списъка Магнитски, за да се раздвижи толкова българската прокуратура напоследък!?

-795

2

Дедо МразИ

14.01 2023 в 02:45

И компютри и компоти Крадеца все ги е гепил

75

1

230 млрд баксов

14.01 2023 в 00:30

прасетата смучат компромати от пръстите