Арх. Любо Георгиев се отказа да работи с кмета Терзиев

OFFNews 08 февруари 2024 в 15:25 4918 2

Любо Георгиев

Снимка Архив

Арх. Любо Георгиев вече няма да е съветник на кмета Васил Терзиев, обяви той във фейсбук. Очакваше се, че Георгиев ще е бъдещият зам.-кмет на София за градската среда и благоустройството. 

"Минаха три месеца от местните избори. Аз и десетки членове на Екипът на София вложихме безвъзмездно своите опит и знания, време и име, за едно ново, по-качествено и различно по дух управление на София, пише Георгиев. - Продължаваме да вярваме, че то е възможно."

В писмото му се казва още:

Екипът не участва в изборите за София с политически позиции - районни кметове и общински съветници. Техните номинации и кампания беше осъществена от партиите в коалицията. Ние приоритизирахме подготовката на управлението – програма и планове за действия за всички ресори – опирайки се на разбирането, че силен старт е задължителен за това различно по дух управление. Много от ресорите останаха без ръководител до след изборите и нямахме възможност да сме полезни в тях. 

Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за следващото управление на столицата. Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински (!) реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията. Сега, с избран председател на Общинския съвет, дано общината най-сетне да може да заработи на пълни обороти. След изборите единствено аз от близо 100-те експерти от Екипът на София бях приет в управленския екип на кмета. На временната позиция съветник на кмета, до провеждането на реформа в сектора градско планиране. 

От тази седмица спирам да съм съветник на кмета. Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София, пише още Любо Георгиев и пожела успех на кмета Васил Терзиев. 

"Екипът на София" беше една от гражданските организации, които подкрепиха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София заедно с ПП, ДБ и "Спаси София". Те бяха разработили своя програма с приоритети във всички направления на местното самоуправление в столицата. До 2021 г. арх. Любо Георгиев беше ръководител на общинското дружество "Софияплан". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

09.02 2024 в 08:38

като гледам как е цъфнала София градоустройствено, друг архитект трябва

-1974

1

Владè

08.02 2024 в 22:25

Язък.Срадание.Горест. Плач. Дисперсция( новобългарски като дерогация и тъпанарорадевизация).
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки