АПИ искала да промени облика на пътната мрежа

Offnews 09 юни 2016 в 16:46 2475 1

В последните години Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) иска да промени коренно облика на пътната мрежа, а се прави опит това да се саботира и опорочава от разни хора с разни цели и идеали.

Това заяви за агенция „Фокус“ директорът на АПИ инж. Лазар Лазаров по повод поисканата му оставка от народните представители от „БСП лява България” Жельо Бойчев и Кирил Добрев.

Лазаров обяви, че е готов на всякакви проверки. „Геоложките особености на всеки един терен, през който минават новите трасета на магистралите, са много слабо засегнати в проектите и оттам във всички договори има допълнителни договори за подобряване на геоложките условия в съответни участъци, където има откоси и свлачища”, обясни шефът на АПИ по повод твърденията, че за канавките на магистрала „Марица“ ще се похарчат 50 милиона лева. Лазаров добави, че проектите за „Марица“ са стари, а „геоложките изненади“ излизали впоследствие.

Всеки един от тези договори е минал всички видове необходими проверки не само от наши институции, а и от международни”, обясни Лазаров.

„Обвиненията на БСП за злоупотреби с обществени поръчки в АПИ са опит за опетняване на МРРБ и на агенцията и са неверни“, коментира от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на посещението си в Астана, Казахстан. Според нея предизборната кампания за президент на БСП вече е започнала.

"Ние сме отворени още веднъж да бъдат проверени договорите за магистралите. АПИ и Министерството на регионалното развитие продължаваме да работим с максимални усилия с всички налични европейски фондове да изградим пътната мрежа, да ремонтираме. Очевидно това не се харесва на опозицията, а ние в крайна сметка работим за подобряването на пътната инфраструктура“, допълни министър Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови